Navigointipolku

Rajoja rikkovat artistitulokkaat palkittiin - 21/01/2011

Vuoden 2011 EBBA-voittajat sekä Jools Holland ja Katie Melua © EU

EBBA-palkinnot tuovat tunnustusta ja näkyvyyttä lupaaville eurooppalaisille yhtyeille ja artisteille.

Vuosittain jaettavien European Border Breakers Awards (EBBA) English -palkintojen tarkoituksena on esitellä Euroopan populaarimusiikin kirjoa ja antaa tunnustusta artisteille ja yhtyeille, jotka ovat lyöneet itsensä läpi myös kotimaansa ulkopuolella.

Parhaiden tulokkaiden valintakriteereinä ovat debyyttialbumien myyntiluvut ja radiosoitto kotimaassa ja muissa EU-maissa, live-esiintymiset ja menestys eurooppalaisilla festivaaleilla.

Suomalaisia artisteja ei tänä vuonna palkintogaalassa nähty. Voittajat olivat The Baseballs (Saksa), Aura Dione (Tanska), Donkeyboy (Norja), Caro Emerald (Hollanti), Inna (Romania), Miike Snow (Ruotsi), Mumford & Sons (Iso-Britannia), Saint Lu (Itävalta), Stromae (Belgia) ja Zaz (Ranska).

Yleisö sai valita suosikkinsa nettiäänestyksessä. Yleisöpalkinnon voitti Suomessakin suurta suosiota niittänyt The Baseballs ja heidän cover-versionsa Snow Patrolin Chasing Cars -hitistä.

Palkinnot jaettiin 12.1. Hollannin Eurosonic-festivaalin käynnistäneessä gaalassa, jonka juonsi brittiläinen muusikko ja tv-persoona Jools Holland. Nelipäiväinen festivaali on Euroopan musiikkialan suurin vuotuinen ammattilaistapahtuma.

Monet palkituista artisteista myös esiintyivät palkintogaalassa. Tähtivieraana oli Katie Melua, joka sai aikoinaan itsekin EBBA-palkinnon. Muista aiemmista voittajista ovat pysyneet pinnalla mm. saksalainen Tokio Hotel, ruotsalainen Basshunter ja suomalainen Sunrise Avenue.

EBBA-palkintoja rahoitetaan EU:n kulttuuriohjelmasta DeutschEnglishfrançais .

Lisää EBBA-palkinnoista DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä