Διαδρομή πλοήγησης

Βραβεία σε πρωτοποριακά συγκροτήματα - 21/01/2011

Οι νικητές των βραβείων 2011 μαζί με τον Jools Holland και την Katie Melua © EU

Τα ευρωπαϊκά βραβεία "Border Breaker" απονέμονται σε ορισμένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα της Ευρώπης.

Tα ευρωπαϊκά βραβεία "Border Breaker" English σκοπό έχουν να προβάλουν τη μουσική πολυμορφία της Ευρώπης και να αναδείξουν μεμονωμένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που έχουν οπαδούς και εκτός της χώρας τους.

Οι νικητές επιλέγονται με βάση τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν και τις ραδιοτηλεοπτικές τους εμφανίσεις στη χώρα τους και στο εξωτερικό, την απήχηση των ζωντανών εμφανίσεών τους και τη δημοτικότητά τους στα μουσικά φεστιβάλ όλης της Ευρώπης. Φέτος βραβεύτηκαν καλλιτέχνες της ποπ, ροκ και χορευτικής μουσικής από τη Γερμανία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Το βραβείο "Border Breaker" κέρδισε το 2007 η Έλενα Παπαρίζου για την επιτυχία που είχε το άλμπουμ της "My Number One" όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Νικητής του ειδικού "βραβείου προτίμησης του κοινού" - βάσει δημοσκόπησης που έγινε σε όλη την Ευρώπη - ήταν το γερμανικό συγκρότημα "Baseballs" για τη ρετρό απόδοση του τραγουδιού "Chasing Cars" των Snow Patrol.

Η τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, σηματοδότησε την έναρξη της μεγαλύτερης μουσικής εκδήλωσης της χρονιάς - του φεστιβάλ Eurosonic Noorderslag στην Ολλανδία που παρουσίασε ο δημοφιλής τηλεοπτικός αστέρας και μουσικός Jools Holland.

Πολλοί από τους νικητές ερμήνευσαν τα βραβευθέντα τραγούδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μαζί τους εμφανίστηκε και η Katie Melua, η οποία είχε βραβευθεί στο παρελθόν και σήμερα είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνις. Βραβεία "Border Breaker" έλαβαν επίσης πολλά άλλα διάσημα ονόματα της μουσικής, όπως οι Fratellis, Damien Rice και The Thrills.

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τα ευρωπαϊκά βραβεία "Border Breaker" μέσω του προγράμματός της "Πολιτισμός" DeutschEnglishfrançais .

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά βραβεία "Border Breakers" DeutschEnglishfrançais

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι