Sti

Gennembrudsgrupper - 21/01/2011

Vinderne af prisen i 2011 sammen med Jools Holland og Katie Melua © EU

Nogle af Europas mest lovende talenter får den anerkendelse, de fortjener ved European Border Breaker Awards.

European Border Breaker awards English sætter fokus på Europas musikalske mangfoldighed og hylder artister eller grupper med fanskarer uden for hjemlandet.

Vinderne udvælges på basis af deres salgstal og radiospilletid hjemme og i udlandet, kvaliteten af deres liveoptrædender og deres popularitet ved musikfestivaller rundt om i Europa. I år tog pop-, rock- og dancenavne fra Tyskland, Danmark, Frankrig, Norge, Rumænien, Østrig, England, Sverige, Holland og Belgien alle priser med hjem.

Blandt årets vindere var den danske sangerinde og sangskriver Aura, som herhjemme har haft stor succes med albummet "Columbine", og som er slået igennem særligt i Tyskland, Schweiz og Østrig.

Vinderen af den særlige publikumspris, der vælges ved afstemning blandt de europæiske fans, blev The Baseballs fra Tyskland for deres retrocovernummer af Snow Patrols "Chasing Cars".

Prisuddelingen den 12. januar indledte årets største begivenhed i livemusikindustrien - musikfestivalen Eurosonic Noorderslag i Holland med den populære engelske musiker og tv-stjerne Jools Holland som vært.

Flere af prisvinderne optrådte ved showet. De fik selskab af Katie Melua - tidligere vinder og nu etableret kunstner. Mange andre kendte navne - deriblandt danske navne som Alphabeat, Dúné og The Raveonettes - har tidligere modtaget Border Breaker-prisen.

EU støtter European Border Breaker Awards gennem programmet Kultur DeutschEnglishfrançais .

Mere om European Border Breakers DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links