Навигационна пътека

Изгряващи групи - 21/01/2011

Победителите в изданието за 2011 г. заедно с Джулс Холънд и Кейти Мелуа © ЕС

Някои от най-обещаващите европейски музикални групи получават наградите "Border Breakers"

Наградите "Европейски музикален дебют без граници" English имат за цел да представят музикалното разнообразие и да отличат солови или групови изпълнения, получили признание извън своята държава.

Победителите се определят на базата на техните продажби и излъчвания в ефир в държавата им на произход и в чужбина, както и според представянето им на живо и тяхната популярност на фестивали в цяла Европа. Тази година награди получиха поп, рок и денс изпълнители от Германия, Дания, Франция, Норвегия, Румъния, Австрия, Великобритания, Швеция, Холандия и Белгия.

Носител на специалната награда на публиката, определена чрез гласуване на феновете в цяла Европа, е базираната в Германия група Baseballs със своя ретро кавър на песента "Chasing Cars" на Сноу Патрол.

На 12 януари с церемонията по награждаване, чийто домакин бе известният музикант и телевизионен водещ Джулс Холънд, бе открита най-голямата проява за годината, посветена на живата музика - фестивалът "Eurosonic Noorderslag".

Някои от победителите, сред които френската изпълнителка ZAZ и австрийката Сейнт Лу пяха на живо по време на церемонията. Към тях се присъедини и Кейти Мелуа, бивша победителка в конкурса, която днес вече се е наложила като артист.

Европейският съюз финансира наградата "Европейски музикален дебют без граници" в рамките на своята програма "Култура" DeutschEnglishfrançais .

Още за "Европейски музикален дебют без граници" DeutschEnglishfrançais

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки