Cale de navigare

Omul potrivit la locul potrivit - 13/12/2010

Tineri ţinând în braţe cărţi © UE

Într-o economie în schimbare rapidă, formarea profesională trebuie să dezvolte competenţele cerute de piaţă - Strategie pe următorii 10 ani

În prezent, aproape 76 de milioane de europeni de vârstă activă sunt necalificaţi sau au calificări inferioare, în timp ce piaţa muncii solicită din ce în ce mai des angajaţi calificaţi. Se estimează că această tendinţă se va amplifica în următorii 10 ani, ceea ce va face ca tinerii şi adulţii fără competenţe adecvate să-şi găsească din ce în ce mai greu un loc de muncă. Chiar dacă vor intra pe piaţa muncii, aceştia vor câştiga mai puţin decât personalul calificat.

Noua strategie privind formarea profesională English îşi propune să faciliteze dezvoltarea de competenţe generale şi specifice adecvate economiei moderne, îmbunătăţind calitatea sistemului de educaţie şi formare, încurajând creativitatea şi spiritul antreprenorial şi facilitând învăţarea de-a lungul vieţii pentru persoane de orice profesie şi indiferent de calificare.

De asemenea, se urmăreşte ca şi persoanele cu venituri scăzute, cu nevoi speciale sau persoanele în vârstă să aibă acces la cursuri de formare profesională.

Strategia prevede un plan de acţiune care permite concentrarea eforturilor statelor membre şi ale UE în următorii patru ani. Printre obiectivele sale se numără:

  • colaborarea cu societăţile comerciale, pentru a identifica deficienţele în materie de competenţe
  • înfiinţarea mai multor instituţii care să ofere formare profesională
  • elaborarea unor strategii care să stimuleze formarea în străinătate
  • punerea în valoare a beneficiilor formării profesionale
  • stabilirea unor standarde comune pentru formarea profesională, în aplicarea recomandării UE privind asigurarea calităţii (2009)
  • evaluarea modalităţilor prin care europenii ar putea fi încurajaţi să urmeze cursuri de formare profesională.

Formarea profesională poate consolida economia şi competitivitatea Europei. Firmele europene ar putea ocupa o poziţie mai bună la nivel global, dacă ar găsi cu uşurinţă personalul de care au nevoie.

Strategia reprezintă cea mai recentă revizuire a procesului Copenhaga DeutschEnglishfrançais - un cadru mai amplu lansat în 2002, care vizează dezvoltarea sistemelor de educaţie şi formare profesională în Europa. La acest proces participă 33 de ţări (cele 27 de state membre ale UE, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Turcia) şi reprezentanţi ai sindicatelor, ai angajaţilor şi ai Comisiei.

Informaţii suplimentare pe tema educaţiei şi formării profesionale DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile