Sti

De rette kvalifikationer til fremtidens job - 13/12/2010

Studerende med bøger © EU

Tiårig strategi for moderne erhvervsuddannelse af høj kvalitet, der giver arbejdstagerne kvalifikationer til at finde et egnet job i en økonomi i hurtig forandring.

Omkring 76 millioner europæere i den arbejdsdygtige alder har i dag få eller ingen faglige kvalifikationer, mens arbejdsmarkedet i stigende grad kræver en vis form for uddannelse. Det forudses, at behovet for kvalificeret arbejdskraft vil stige i løbet af de næste ti år, hvilket vil gøre det sværere for unge og voksne uden relevante kompetencer at finde et job. Og hvis de gør, vil de sandsynligvis tjene mindre end deres højere uddannede kolleger.

Den nye strategi for erhvervsuddannelse English sigter mod at udstyre de nuværende og fremtidige arbejdstagere med både den jobspecifikke og brede ekspertise, der er behov for i en moderne økonomi. Strategien skal forbedre kvaliteten af den erhvervsfaglige uddannelse og undervisning, opmuntre til kreativitet og iværksætterånd og gøre det nemmere for folk at lære i alle faser af deres akademiske og erhvervsmæssige karriere.

Strategien sigter også mod at sikre, at personer med en fattigere baggrund eller særlige behov samt ældre arbejdstagere har samme adgang til erhvervsuddannelse som alle andre.

Strategien omfatter en handlingsplan for de nationale regeringers og EU's bestræbelser over de næste fire år. Målene er blandt andet at:

  • samarbejde med virksomheder for at udpege, hvilke kompetencer der er behov for
  • oprette flere erhvervsfaglige skoler
  • indføre strategier, der skal fremme uddannelse i udlandet
  • skabe større bevidsthed om fordelene ved erhvervsuddannelse
  • skabe en fælles standard for erhvervsuddannelse i hele EU ved hjælp af EU's henstilling om kvalitetssikring
  • undersøge, hvordan man kan øge tilgangen til erhvervsuddannelserne.

Erhvervsuddannelse kan også styrke Europas konkurrenceevne og økonomiske vækst. En arbejdsstyrke med en bred vifte af relevante kompetencer vil gøre det lettere for virksomhederne at rekruttere de folk, de har brug for, og således konkurrere på det globale marked.

Strategien er den seneste revision af Københavnprocessen DeutschEnglishfrançais , der er en bredere, langsigtet plan for udvikling af de erhvervsfaglige uddannelsessystemer i Europa. Den stammer fra 2002 og omfatter 33 lande (alle 27 EU-lande samt Kroatien, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Island, Liechtenstein, Norge og Tyrkiet), fagforeninger, arbejdstagerrepræsentanter og Kommissionen.

Mere om uddannelse og erhvervsuddannelse DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links