Sökväg

Europeiska språkdagen 2010: Språk är bra för affärerna - 24/09/2010

En hög med bokstäver i metall. (© iStockphoto.com/chieferu)

I samband med årets språkdag den 26 september anordnas en rad evenemang på temat språkkunskaper, företag och jobb.

Språk är bra för affärerna. Det är huvudbudskapet på årets språkdag. Medarbetare med goda språkkunskaper är värdefulla för arbetsgivarna - med deras hjälp blir det lättare att sälja till utlandet. Arbetssökande som lär sig ett främmande språk kan öka sina chanser att få jobb.

Med den europeiska språkdagen vill EU slå ett slag för livslång språkinlärning. Tanken är också att öka kunskaperna om alla de olika språk som talas i Europa och lyfta fram språket i alla dess former.

I år går huvudevenemangen English i Bryssel av stapeln den 23 och 24 september. Dessutom anordnas olika aktiviteter i EU-länderna runt den 26 september - i Stockholm hålls till exempel ett seminarium om språkkunskaper och konkurrensfördelar den 27 september. I de andra EU-länderna anordnas konferenser om flerspråkighet, översättning och tolkning, man kan lyssna på radioprogram, delta i tävlingar och frågesport om språk på webben, gå på poesiaftnar och sagostunder, se film på originalspråk och besöka språkmässor, prova-på-kurser eller seminarier.

Om du vill veta mer, kan du kontakta fiorella.perotto@ec.europa.eu eller besöka följande webbplatser:

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar