Cale de navigare

Ziua europeană a limbilor şi mediul de afaceri - 24/09/2010

O grămadă de litere din metal © iStockphoto.com/chieferu

În acest an, Ziua europeană a limbilor, care va fi aniversată în jurul datei de 26 septembrie, va prilejui o serie de evenimente axate pe întreprinderi şi pe ocuparea forţei de muncă.

Limbile străine stimulează afacerile. Acesta este mesajul principal pe care îl transmite ediţia din acest an a Zilei limbilor. Angajaţii cu competenţe lingvistice constituie o achiziţie valoroasă pentru angajator, deoarece facilitează vânzările în alte ţări. Persoanele care îşi caută un loc de muncă şi, în acelaşi timp, învaţă o limbă străină, îşi îmbunătăţesc şansele de angajare.

Ziua europeană a limbilor promovează învăţarea limbilor străine la orice vârstă. De asemenea, se doreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la varietatea de limbi vorbite în Europa.

Anul acesta, la Bruxelles principalele evenimente English au loc pe 23 şi 24 septembrie. Fiecare ţară a UE va găzdui manifestări în jurul datei de 26 septembrie - conferinţe pe teme ca multilingvismul, traducerea şi interpretarea, programe radio, concursuri on-line şi quiz-uri, recitaluri de poezie, filme proiectate în limba originală, târguri pe teme lingvistice, cursuri şi ateliere de descoperire a altor limbi.

Pentru mai multe informaţii, scrieţi-ne pe adresa fiorella.perotto@ec.europa.eu şi consultaţi următoarele site-uri:

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile