Kruimelpad

Europese Dag van de talen 2010: talen in het bedrijfsleven - 24/09/2010

Een hoop metalen letters © iStockphoto.com/chieferu

Op en rond 26 september vinden een hele reeks evenementen in verband met talen plaats. Dit jaar zijn de hoofdthema's het bedrijfsleven en banen.

Talen zijn zeer nuttig voor het bedrijfsleven. Dit is de boodschap die de Europese dag van de talen dit jaar uitdraagt. Personeel met een goede talenkennis is waardevol voor werkgevers: het maakt het makkelijker om met het buitenland zaken te doen. En werkzoekenden die een vreemde taal leren, verbeteren hun kansen.

De Europese dag van de talen promoot het leren van talen op alle leeftijden. Daarnaast is het ook de bedoeling de vele in Europa gesproken talen in de kijker te zetten en taal in al zijn vormen te vieren.

Dit jaar vinden de belangrijkste evenementen English op 23 en 24 september plaats te Brussel. Verder is er op of rond 26 september in alle EU-landen wat te beleven: conferenties over meertaligheid en over vertalen en tolken, radioprogramma's, online taalwedstrijden en quizzen, voordrachten met poëzie of verhalen, films in de originele taal, taalbeurzen, proeflessen en workshops.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fiorella.perotto@ec.europa.eu en de volgende sites raadplegen:

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links