Navigációs útvonal

A nyelvek európai napja: nyelvek az üzleti élet szolgálatában - 24/09/2010

Halomban álló, fémből készült betűk. © iStockphoto.com/chieferu

Nyelvekhez kapcsolódó rendezvények sora várja az érdeklődőket szeptember 26-án, a nyelvek európai napján, valamint az ezt megelőző, illetve követő napokban. Az idei események fő témája az üzleti élet és a foglalkoztatás.

A nyelvismeret javunkra válik az üzleti életben - ez a fő üzenete idén a nyelvek európai napjának. A jó nyelvtudással rendelkező alkalmazott értékes munkaerő a munkáltatók számára - nyelvismerete megkönnyíti a kereskedelmet a külföldi vállalkozásokkal. Az álláskeresők javíthatják elhelyezkedési kilátásaikat, ha idegen nyelveket sajátítanak el.

A nyelvek európai napja a nyelvtanulást hivatott népszerűsíteni az európaiak körében, korosztályra való tekintet nélkül. E nap céljai közé tartozik az is, hogy a rendezvények felhívják a figyelmet az Európában beszélt nyelvek sokaságára, és ünnepeljék a nyelveket minden megjelenési formájukban.

Idén a fő események English re szeptember 23-án és 24-én kerül sor Brüsszelben. Ezenkívül mindegyik uniós tagállam otthont ad különféle rendezvényeknek szeptember 26-án, illetve a környező napokban. Az események között lesz konferencia (többnyelvűség, fordítás és tolmácsolás témájában), rádióműsor, online nyelvi verseny és kvízjáték, szavalás és mesemondás, filmvetítés eredeti nyelven, nyelvi vásár, bemutató nyelvóra és műhelytalálkozó.

Tovább információkért, kérjük, írjon a fiorella.perotto@ec.europa.eu e-mail címre, illetve látogasson el az alábbi webhelyekre:

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek