Navigointipolku

Euroopan kielten teemapäivä 2010: kielitaito edistää liiketoimintaa - 24/09/2010

Kasa metallisia kirjaimia © iStockphoto.com/chieferu

Kielten teemapäivän kunniaksi järjestetään syyskuun 26. päivän paikkeilla useita eri tapahtumia. Tänä vuonna keskitytään erityisesti kielten merkitykseen liike-elämän ja työllisyyden kannalta.

Tänä vuonna Euroopan kielten teemapäivänä korostetaan kielten merkitystä liiketoiminnassa. Kielitaitoiset työntekijät ovat yrityksille arvokasta pääomaa, kun halutaan menestyä ulkomaankaupassa. Kielitaitoinen on usein myös etulyöntiasemassa työnhaussa.

Kielten teemapäivän tavoitteena on kannustaa kaikenikäisiä kielten opiskeluun. Samalla halutaan myös tuoda esille Euroopan kielten moninaisuutta ja osoittaa arvostusta kaikille kielille.

Tänä vuonna teemapäivään liittyvät päätapahtumat English järjestetään Brysselissä 23. ja 24. syyskuuta. Lisäksi kaikissa muissakin EU-maissa on teemapäivään liittyviä tapahtumia, kuten monikielisyyttä, kääntämistä ja tulkkausta käsitteleviä konferensseja, radio-ohjelmia, kieliaiheisia online-kilpailuja ja visailuja, runonlausuntaa ja satutuokioita, elokuvanäytöksiä, kielten näytetunteja sekä seminaareja.

Suomessa päätapahtuma on perjantaina 24. syyskuuta Joensuussa. Kauppakeskus Isossa Myyssä ja kaupunginkirjastossa järjestettävät tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lisätietoa sähköpostitse osoitteesta fiorella.perotto@ec.europa.eu ja seuraavilta verkkosivuilta:

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä