Sti

Den europæiske sprogdag 2010: Sprogs rolle i erhvervslivet - 24/09/2010

En bunke metalbogstaver. © iStockphoto.com/chieferu

En lang række sprogarrangementer i dagene omkring den 26. september markerer dette års europæiske sprogdag med temaet erhvervsliv og karriere.

Sprog er vigtige for erhvervslivet. Det er hovedbudskabet på dette års sprogdag. Ansatte med gode sprogkundskaber er værdifulde for arbejdsgiverne, da de gør det nemmere at handle med andre lande. Og jobsøgende kan forbedre deres jobudsigter ved at lære sig et fremmedsprog.

Den europæiske sprogdag tilskynder til sprogindlæring i alle aldre. Men formålet er også at skabe opmærksomhed om de mange forskellige sprog, der tales i Europa, og at fejre sproget i alle dets former.

I år finder de største begivenheder English i Bruxelles sted den 23. og 24. september. Derudover afholdes der arrangementer i alle EU-landene i dagene omkring den 26. september. Der vil blandt andet være konferencer om flersprogethed, oversættelse og tolkning, radioprogrammer, sprogkonkurrencer og -quizzer på internettet, digtlæsning og historiefortælling, film på originalsprog, sprogmesser samt smagsprøver på sprogkurser og workshops. I Danmark kan man blandt andet opleve rapmusik live på 5 sprog.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte fiorella.perotto@ec.europa.eu eller på følgende sider:

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links