Навигационна пътека

Европейски ден на езиците 2010 - езици за бизнес - 24/09/2010

Купчина метални букви от азбуката. © iStockphoto.com/chieferu

Основните теми на многобройните езикови прояви по случай тазгодишния Европейски ден на езиците на 26 септември са работните места и бизнесът.

Езиците са от полза за бизнеса. Това е основното послание на тазгодишния ден на езиците. Служителите с добри езикови умения са ценен актив за работодателите - те улесняват продажбите в други страни. А търсещите работа, знаещи чужд език, имат по-добри перспективи да си намерят такава.

Европейският ден на езиците насърчава ученето на езици във всяка възраст. Но идеята е също да се популяризират многото различни езици, които се говорят в Европа, и да се чества езика във всичките му форми.

Тази година основните прояви English в Брюксел са на 23 и 24 септември. Освен това във всяка от страните от ЕС се организират събития на 26 септември или около тази дата - конференции за многоезичието, писмени и устни преводи, радиопредавания, онлайн езикови игри и викторини, рецитали на поезия и проза, прожекции на филми в оригинал, езикови панаири, езикови кръжоци и показни уроци.

За повече информация, моля, свържете се с fiorella.perotto@ec.europa.eu и разгледайте следните сайтове:

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки