Navigointipolku

Nuoret liikkeellä -hanke käyntiin - 15/09/2010

Youth On The Move -logo © EU

EU pyrkii tuomaan uutta ulottuvuutta koulutusjärjestelmiin, edistämään opiskelijoiden liikkuvuutta ja torjumaan nuorisotyöttömyyttä.

Hankkeessa panostetaan nuorten koulutukseen ja opiskeluun liittyvään liikkuvuuteen, jotta nuoret saisivat ne tiedot ja taidot ja sen kokemuksen, joita ensimmäisen työpaikan saanti edellyttää.

Nuoret liikkeellä on yksi EU:n uuden Eurooppa 2020 DeutschEnglishfrançais -strategian keskeistä hankkeista. Strategialla pyritään edistämään talouskasvua ja työllisyyttä, ja sen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin vuosikymmenen loppuun mennessä.

EU:n koulutuskomissaari Androulla Vassilioun mukaan tavoitteena on vähentää koulunkäyntinsä keskeyttävien nuorten määrää ja lisätä korkeakouluopiskelijoiden määrää, jotta nuoret voisivat hyödyntää koko potentiaalinsa.

Hyvä koulutus parantaa työmarkkinoille tulevien nuorten työllistymismahdollisuuksia. Tällä hetkellä nuoria eurooppalaisia työnhakijoita on viisi miljoonaa.

28-kohtaisessa ohjelmassa edistetään myös epävirallista oppimista ja yrittäjyyttä. Siinä tiedotetaan opiskelumahdollisuuksista ulkomailla ja markkinoidaan Euroopan houkuttelevuutta opiskelupaikkana esittelemällä useita eurooppalaisia maailmanluokan korkeakouluja.

Nuorten yrittäjien liiketoimintaa tuetaan mikrorahoitusjärjestelmällä.

Strategiaan kuuluu myös se, että EU kannustaa jäsenmaita ottamaan käyttöön ns. nuorisotakuun, jolla varmistetaan, että nuorille on tarjolla työ- tai harjoittelupaikka kuuden kuukauden kuluttua koulun päättymisestä.

Piakkoin avataan oma Nuoret liikkeellä -verkkosivu, josta saa tietoa opiskelusta ja työpaikoista ulkomailla. Uusi eurooppalainen osaamispassi käy puolestaan todistuksena osaamisesta kaikkialla EU:ssa. Komissaari Vassiliou osallistuu aiheesta käytävään verkkokeskusteluun perjantaina 17. syyskuuta klo 16 Suomen aikaa. Keskusteluun voi lähettää etukäteen kysymyksiä myös suomen kielellä sähköpostitse osoitteeseen EAC-YOM@ec.europa.eu.

Koulutuksen ja kulttuurin pääosasto DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä