Sti

Lancering af "Unge på vej" - 15/09/2010

Logoet for Unge på vej © EU

Et EU-initiativ, der skal puste nyt liv i uddannelsessystemerne, gøre de studerende mere mobile og bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden.

Målet er at gøre unge under uddannelse så mobile som muligt og give dem den viden, de færdigheder og den erfaring, de skal bruge for at få deres første job.

Unge på vej er et af de syv flagskibsprojekter under Europa 2020 DeutschEnglishfrançais, EU's nye plan for at sætte gang i den økonomiske vækst og beskæftigelsen, som sigter mod at nå en beskæftigelsesprocent på 75 i løbet af dette årti.

"Vi vil nedbringe antallet af unge, der går tidligt ud af skolen, og få flere til at tage en videregående uddannelse og dermed udnytte deres potentiale fuldt ud," siger uddannelseskommissær Androulla Vassiliou.

Relevante uddannelser vil skabe bedre jobmuligheder for dem, der kommer ud på arbejdsmarkedet. I dag er der fem millioner unge europæere, der leder efter et job.

Programmet har 28 punkter, herunder styrkelse af ikkeformel læring, iværksætteri og kendskabet til mulighederne for at læse i udlandet. Det vil også gøre det mere tillokkende at studere i Europa ved at styrke en række universiteter i verdensklasse.

En mikrofinansieringsordning hjælper unge iværksættere med at starte egen virksomhed.

Som led i strategien opfordrer EU medlemslandene til at indføre en "ungdomsgaranti". Ordningen skal sikre, at unge får tilbudt et job, videregående uddannelse eller erhvervserfaring senest seks måneder efter at have forladt skolen.

Der bliver også lavet et særligt websted for "Unge på vej" for alle, der er interesseret i at læse eller få erhvervserfaring i udlandet, og et nyt europæisk kvalifikationspas, der kan bruges i hele EU. Kommissær Vassiliou deltager i en onlinedebat om "Unge på vej" fredag den 17. september kl. 15.00. Du kan indsende spørgsmål på forhånd på et hvilket som helst EU-sprog til EAC-YOM@ec.europa.eu.

GD for Uddannelse og Kultur DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links