Navigointipolku

OECD:n raportti tukee EU:n koulutustavoitteita - 08/09/2010

Opiskelijoita luentosalissa © EU

Education at a Glance -raportissa vertaillaan eri maiden koulutusmenoja, koulutusjärjestelmiä ja saavutettuja tuloksia.

OECD:n koulutusraporttia varten tutkittiin 35 maata, joista 21 on EU-maita. "OECD:n havainnot tukevat komission aiemmin tekemää analyysia ja Eurooppa 2020 -strategian toimintalinjoja", toteaa EU:n koulutuskomissaari Androulla Vassiliou. "Raportista tulee selvästi ilmi, kuinka tärkeää - suorastaan välttämätöntä - on investoida koulutukseen etenkin talouden taantuman aikana. Taantuma on vaikuttanut erityisesti nuoriin, joilla on vähän koulutusta. Nuorten, jotka eivät ole suorittaneet toisen asteen tutkintoa, työttömyys kasvoi EU-maissa lähes viisi prosenttiyksikköä vuosina 2008-2009."

EU:n Eurooppa 2020 -strategian tavoitteena on, että 40 prosenttia nuorista suorittaisi korkeakoulutasoisen tutkinnon. Tällä hetkellä heidän osuutensa 25-34-vuotiaista on 34 prosenttia. Irlannissa heidän osuutensa on 45 prosenttia, mikä on paras tulos EU-maista.

Myös OECD:n raportin mukaan finanssikriisi on koetellut etenkin vähemmän koulutettuja työntekijöitä. Korkeakoulututkinnon suorittaneilla työntekijöillä oli selvästi pienempi vaara joutua työttömäksi.

Korkea-asteen koulutukseen tehdyt julkiset investoinnit maksavat itsensä takaisin lisääntyneinä verotuloina. Tulot paranevat myös yksilötasolla.

Korkeakoulututkinnon suorittavia on yhä enemmän, ja kaikki selvityksessä mukana olleet maat investoivat huomattavasti koulutusjärjestelmiinsä. Koulutuksen keskeinen asema sekä yksilön että yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta tunnustetaan nyt kaikkialla.

Komissio käynnistää 15.9.2010 Nuoret liikkeellä -ohjelman, jonka tavoitteena on parantaa nuorten mahdollisuuksia työllistyä ja saada tarpeitaan vastaavaa koulutusta. Tämä nuoriso-ohjelma on tärkeä osa Eurooppa 2020 DeutschEnglishfrançais -strategiaa, jolla tuetaan EU:n kasvua ja työllisyyttä.

 

Lisätietoa EU:n koulutuspolitiikasta DeutschEnglishfrançais

OECD:n koulutusraportti Education at a Glance 2010 Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä