Sti

OECD's rapport støtter Europa 2020-målene for uddannelse - 08/09/2010

Studerende i auditorium © EU

Education at a Glance omfatter 35 lande, herunder 21 EU-lande, og ser på, hvor meget der investeres i uddannelse, hvordan uddannelsessystemerne fungerer, samt på de opnåede resultater.

"Rapporten understreger Kommissionens egen analyse og den politik vi sigter efter med Europa 2020", siger EU's uddannelseskommissær Androulla Vassiliou. "Den bekræfter værdien - eller nærmere nødvendigheden - af at investere i uddannelse, særlig i økonomiske nedgangstider. Unge med et lavt uddannelsesniveau blev hårdest ramt. Blandt de unge, der ikke har fuldført en uddannelse på gymnasialt niveau, steg ledigheden med næsten fem procentpoint i EU-landende mellem 2008 og 2009."

Det er målet med EU's Europa 2020-strategi, at 40 % af de unge skal have en uddannelse på universitetsniveau. På nuværende tidspunkt er tallet for de 25 til 34-årige 34 % med Irland som de førende i EU med 45 %.

Rapporten bekræfter også, at de mindre veluddannede arbejdere er blevet hårdest ramt af den globale finanskrise. Sammenlignet med deres universitetsuddannede modparter havde de, der ikke har gennemført en gymnasial uddannelse, større risiko for at miste jobbet.

Med en stigende efterspørgsel på kurser på universitetsniveau vil offentlig investering i universitetsuddannelser kunne betale sig, da det vil medføre øgede skatteindtægter. Det er også en væsentlig personlig gevinst - en EU-borger vil få en betydelig stigning i sin personlige indkomst i løbet af sit arbejdsliv.

Flere end nogensinde gennemfører en videregående uddannelse, og alle de lande, undersøgelsen dækker, investerer betydelige ressourcer i deres uddannelsessystemer. Over hele verden ligger uddannelse nu øverst på både den personlige og politiske dagsorden.

Den 15. september iværksætter Kommissionen "Unge på vej ", et program, der skal forbedre de unges jobudsigter og sikre, at de får den uddannelse, de har behov for. Dette er et af flagskibsinitiativerne i EU's vækst- og beskæftigelsesplan, Europa 2020 DeutschEnglishfrançais .

 

Mere om EU's uddannelsespolitik DeutschEnglishfrançais

OECD: Education at glance 2010 Englishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links