Διαδρομή πλοήγησης

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσμο της μετάφρασης! - 02/09/2010

Λογότυπο του Juvenes Translatores © EU

Διαγωνισμός 2010 της ΕΕ για νεαρούς μεταφραστές: οι εγγραφές άρχισαν.

Στον διαγωνισμό, γνωστό με την ονομασία "Juvenes Translatores" ("νεαροί μεταφραστές" στα λατινικά), μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των εθνικοτήτων, οι οποίοι γεννήθηκαν το 1993 και φοιτούν σε λύκειο χώρας της ΕΕ. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στη μετάφραση κειμένου από μια επίσημη γλώσσα της ΕΕ προς μια άλλη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου. Οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να μεταφράσουν το κείμενο. Οι νικητές, ένας από κάθε χώρα, θα λάβουν πρόσκληση για την τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2011 στις Βρυξέλλες, παρουσία της επιτρόπου Πολυγλωσσίας Ανδρούλλας Βασιλείου.

Όλα τα λύκεια της ΕΕ που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός, τον οποίον διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποσκοπεί στην προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών καθώς και της τέχνης της μετάφρασης. Έρχεται δε να συμπληρώσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών English που θα εορταστεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι