Sökväg

På festival i Europa - 30/07/2010

Två balettdansare på scen © EU

Sommaren är här och med den även festivalsäsongen. Runtom i Europa har du möjlighet att upptäcka spännande artister eller platser på olika kulturevenemang.

En festivalresa i Europa skulle kunna börja i Avignon i Sydfrankrike. Här hålls varje år i juli en stor teaterfestival Englishfrançais med uppemot 40 föreställningar. På festivalens huvudscen i påvepalatset kan man i år se Shakespeares Richard II.

Om du gillar orkestermusik kan du i juli åka till Florens och den internationella festivalen för ungdomsorkestrar English , där unga musiker från sju europeiska länder deltar. Evenemanget är knutet till festivalen i Riga och musikfestivalen Floraisons Musicales i Provence, och ingår i projektet European Festival Experience som finansieras av EU-kommissionen.

Den europeiska kulturhuvudstaden Pécs DeutschEnglishmagyar i Ungern avslutar den 31 juli sin internationella kulturvecka med en utomhuskonsert med Goran Bregović. Från Budapest kan man åka veterantåg till Pécs.

Festivalälskares nästa stopp är Wien, som fram till den 15 augusti är värd för Europas största festival för modern dans DeutschEnglish .

Slutligen kan man bege sig till Tyskland och upptäcka Ruhrområdet, där Essen också är europeisk kulturhuvudstad 2010. Längs floden Emscher, som tidigare var den mest förorenade floden i landet, pågår det största restaureringsprojektet någonsin. Fram till september kan besökarna upptäcka förvandlingen på ön Emscher, där 40 artister ställer ut skulpturer, installationer och ovanliga projekt.

Kommissionens kultur- och mediaprogram ger stöd till flera av dessa sommarevenemang, och uppmuntrar på så sätt spridning av verk, dialog mellan kulturer och rörlighet för kulturarbetare i hela EU.

Festligheterna pågår hela sommaren och det finns många fler kulturevenemang att upptäcka runtom i Europa.

 

Läs mer om EU:s kulturpolitik DeutschEnglishfrançais

Europeiska festivalorganisationen Englishfrançais - hitta en festival

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar