Cale de navigare

Pe urmele festivalurilor europene - 30/07/2010

Doi balerini pe scenă © UE

Odată cu venirea verii a debutat şi sezonul festivalurilor. Europa este gazda a numeroase manifestări culturale, prilej de a descoperi artişti şi locuri de excepţie.

Turul festivalurilor europene ar putea începe cu oraşul francez Avignon. Aici se organizează în fiecare an, în luna iulie, un mare festival de teatru Englishfrançais care le propune iubitorilor genului până la 40 de spectacole. Anul acesta, punctul culminant îl va reprezenta piesa Richard al II-lea de Shakespeare, care se va juca în Curtea de onoare a Palatului Papilor.

Tot în luna iulie, oraşul Florenţa le propune amatorilor de muzică simfonică Festivalul internaţional al orchestrelor de tineret English . Asociat festivalului "Floraisons Musicales" din Provence (Franţa) şi celui din oraşul leton Riga, evenimentul reuneşte tineri muzicieni provenind din şapte ţări europene, în cadrul proiectului "European Festival Experience", finanţat de Comisia Europeană.

Capitală culturală europeană, oraşul Pécs DeutschEnglishmagyar (Ungaria) va încheia, la 31 iulie, săptămâna internaţională a culturii, printr-un concert în aer liber susţinut de Goran Bregovic. De la Budapesta, spectatorii se vor putea deplasa la Pécs la bordul unui tren de tip vechi.

Amatorii de festivaluri se vor putea opri apoi la Viena unde, până la data de 15 august, se organizează cel mai mare festival european de dans contemporan DeutschEnglish .

O altă destinaţie pentru această vară este şi Germania, mai exact regiunea Ruhr, o altă capitală culturală europeană în 2010. Dacă în trecut era cel mai poluat râu din Germania, Emscher face astăzi obiectul celui mai mare proiect de revitalizare întreprins vreodată. Până în luna septembrie, vizitatorii sunt invitaţi să descopere aceste transformări pe insula Emscher, unde pot admira sculpturi şi proiecte insolite realizate de 40 de artişti.

Programele Cultura şi Media iniţiate de Comisia Europeană finanţează o mare parte din aceste evenimente estivale, încurajând circulaţia operelor de artă, dialogul intercultural şi mobilitatea specialiştilor din aceste sectoare pe teritoriul UE.

Festivităţile vor avea loc pe tot parcursul verii. Periplul european nu se opreşte la manifestările menţionate, multe altele rămânând de descoperit.

 

Informaţii suplimentare despre politica comunitară în materie de cultură DeutschEnglishfrançais

European Festivals Association Englishfrançais - găsiţi un festival aproape de dumneavoastră

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile