Kruimelpad

Cultuurliefhebbers kunnen overal in Europa hun hart ophalen - 30/07/2010

Twee balletdansers © EU

Met de zomer is het seizoen van de festivals weer aangebroken. In heel Europa kunt u nu op ongewone plaatsen buitengewone kunstenaars ontdekken.

Een goed vertrekpunt voor een reis rond de Europese festivals is de Franse stad Avignon: daar wordt jaarlijks in juli een groot theaterfestival Englishfrançais georganiseerd, met zo'n veertig stukken. Het hoogtepunt is dit jaar de opvoering van Shakespeare's Richard II op de binnenplaats van het Pausenpaleis.

Als u van symfonische muziek houdt kunt u in juli ook nog uw hart ophalen in Florence, waar het Festival Orchestre Giovanili English plaatsvindt. Dit evenement is geassocieerd met het festival van Riga en met de Floraisons Musicales de Provence. Het verwelkomt jeugdorkesten uit zeven Europese landen in het kader van het project "European Festival Experience".

De Europese culturele hoofdstad Pécs DeutschEnglishmagyar (Hongarije) sluit op 31 juli zijn internationale cultuurweek af met een openluchtconcert van Goran Bregović. Het publiek kan vanuit Boedapest met een ouderwetse trein naar Pécs sporen.

Het volgende topevenement is in Wenen, waar tot 15 augustus het grootste festival voor hedendaagse dans van Europa DeutschEnglish plaatsvindt.

Ten slotte kunt u nog een kijkje gaan nemen in het Duitse Ruhrgebied, dat ook tot Europese culturele hoofdstad is uitgeroepen. De Emscher, die vroeger de zwaarst verontreinigde rivier van het land was, wordt nu grondig gesaneerd. Tot in september kunt u een eiland in de Emscher bezoeken om te zien hoe de rivier herleeft en er kennis te maken met beeldhouwwerken, installaties en verrassende projecten van veertig kunstenaars.

De EU financiert vele van deze zomerse evenementen en bevordert zo de interculturele dialoog en de bekendheid van kunstenaars en hun werk in heel Europa.

De hele zomer door is er altijd wel ergens in Europa een cultuurfestival.

 

Meer over het cultuurbeleid van de EU DeutschEnglishfrançais

European Festivals Association Englishfrançais - zoek een festival in uw streek

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links