Navigációs útvonal

Európai fesztiválkörút - 30/07/2010

Két balett-táncos előadás közben © EU

Beköszöntött a nyár, a fesztiválok évada. Fedezzen fel Ön is rendkívüli művészeket és helyszíneket valamelyik európai kulturális rendezvény alkalmából!

Az európai fesztiválokat érintő képzeletbeli körútunk a franciaországi Avignonból indul. A város minden év júliusában nagyszabású színházi fesztivált Englishfrançais rendez, melynek során akár 40 előadás is megtekinthető. A fesztivál központjának számító Pápák Palotájának díszudvarában idén Shakespeare II. Richárd király című drámáját mutatják be.

A szimfonikus zene kedvelői 2010. július 2. és 26. között a firenzei Kezdő Zenekarok Nemzetközi Fesztiváljára English látogathattak el. Hét ország számos fiatal zenésze vehetett részt az Európai Bizottság által finanszírozott "European Festival Experience" elnevezésű projekt keretében ezen a fesztiválon és társrendezvényein, azaz a Rigai Fesztiválon és a Floraisons Musicales de Provence nevű zenei fesztiválon.

A pécsi nemzetközi kultúrhét zárórendezvényén, 2010. július 31-én Goran Bregovic ad szabadtéri koncertet. Pécs idén Európa egyik kulturális fővárosa, ahová a koncert alkalmából Budapestről élményvonat indul.

A fesztiválok kedvelőinek következő állomása Bécs, ahol augusztus 15-ig ellátogathatnak a kortárs tánc legnagyobb európai fesztiváljára DeutschEnglish .

Az érdeklődők ezután a németországi Ruhr-vidéket fedezhetik fel. Pécs mellett a régió is elnyerte 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet. Az Emscher-folyónak, amely régebben a legszennyezettebb németországi folyó volt, jelenleg hatalmas volumenű rehabilitációs tervvel kívánnak a szakemberek új arculatot adni. A változásokat az érdeklődők számára az Emscher-szigeten szemléltetik, amely 40 művész által készített szobroknak, installációknak és szokatlan projekteknek ad otthont.

Kultúra és MEDIA programja révén az Európai Bizottság számos rendezvényt támogat a fent felsoroltak közül. Ösztönzi emellett a művészek, a műalkotások és az ágazatban dolgozók Unión belüli mobilitását, valamint a kultúrák közötti párbeszédet.

A rendezvények egész nyáron folytatódnak. Az érdeklődők Európa-szerte számos kulturális rendezvényre látogathatnak el.

 

További információk a kultúrára vonatkozó európai uniós politikáról DeutschEnglishfrançais

Európai Fesztiválszövetség Englishfrançais - fedezze fel, milyen fesztiválokra látogathat el lakóhelyéhez közel!

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek