Navigointipolku

Festivaalikierros Euroopassa - 30/07/2010

Kaksi balettitanssijaa näyttämöllä © EU

Monessa Euroopan maassa festivaalitarjonta on parhaimmillaan loppukesästä. Eri puolilla EU:ta järjestetään monenlaisia kulttuuritapahtumia, joissa on mahdollisuus tutustua huippuartisteihin ja upeisiin tapahtumapaikkoihin.

Euroopan kulttuurikierroksen voi aloittaa vaikkapa Ranskan Avignonista. Kaupungissa järjestetään vuosittain heinäkuussa suuri teatterifestivaali Englishfrançais , jonka aikana nähdään jopa 40 eri esitystä. Festivaalin huippukohtiin kuului tänä vuonna Paavien palatsin sisäpihalla esitetty Shakespearen Richard II.

Klassisen musiikin ystävät suuntaavat heinäkuussa Italian Firenzeen kansainvälisille nuoriso-orkesterifestivaaleille English . Latvian Riian kaupunkifestivaalien ja Ranskan Provencen Floraisons Musicales -festivaalin kanssa yhteistyössä järjestettävään tapahtumaan osallistui tänä vuonna nuoria muusikkoja seitsemästä Euroopan maasta. Festivaali on osa Euroopan komission rahoittamaa European Festival Experience -hanketta.

Euroopan kulttuurikaupungissa Unkarin Pécsissä DeutschEnglishmagyar järjestetään 31. heinäkuuta kansainvälisen kulttuuriviikon päätteeksi ulkoilmakonsertti, jonka tähtenä on Goran Bregovic. Pécsiin voi matkustaa tunnelmallisesti Budapestistä museojunan kyydissä.

Festivaalikierroksen seuraava etappi voi olla Wien, jossa juhlitaan 15. elokuuta saakka Euroopan suurimmilla nykytanssifestivaaleilla DeutschEnglish .

Kierroksen voi päättää vaikkapa Saksaan Ruhrin alueelle, jonka keskus Essen on myös tänä vuonna yksi Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Alueen halki kulkeva Emscher-joki, joka aiemmin oli yksi maan saastuneimmista, on puhdistettu ennennäkemättömän mittavan kunnostushankkeen yhteydessä. Vierailijat voivat tutustua uudistuneeseen jokiympäristöön syyskuuhun asti Emscherin saarella, jossa on näytteillä 40 taiteilijan veistoksia, installaatioita ja muita luovia hankkeita.

Komission Kulttuuri- ja Media-ohjelmista rahoitetaan monenlaisia kesän kulttuuritapahtumia ja edistetään näin kulttuurienvälistä vuoropuhelua sekä taiteilijoiden ja taideteosten liikkuvuutta Euroopassa.

Kesää on vielä jäljellä, ja eri puolilla Eurooppaa on koettavissa lukuisia muitakin kulttuuritapahtumia.

 

Lisää EU:n kulttuuripolitiikasta DeutschEnglishfrançais

European Festivals Association Englishfrançais - Euroopan festivaalit verkossa

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä