Διαδρομή πλοήγησης

Περιήγηση στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ - 30/07/2010

Δύο χορευτές μπαλέτου στη σκηνή © UE

Μαζί με το καλοκαίρι ξεκίνησε και η περίοδος των φεστιβάλ που διοργανώνονται σ΄όλη την Ευρώπη και μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες και μοναδικές τοποθεσίες.

Ο γύρος των ευρωπαϊκών φεστιβάλ ξεκινά από τη γαλλική πόλη Αβινιόν, όπου κάθε χρόνο τον Ιούλιο διοργανώνεται ένα μεγάλο θεατρικό φεστιβάλ Englishfrançais που φιλοξενεί έως και 40 παραστάσεις. Στην αυλή του Παπικού Ανακτόρου, που αποτελεί την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, παρουσιάζεται φέτος το έργο του Σαίξπηρ «Ριχάρδος ο Β΄».

Τον Ιούλιο, επίσης, οι λάτρεις της συμφωνικής μουσικής μπορούν να απολαύσουν στη Φλωρεντία το διεθνές φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών English . Η εκδήλωση αυτή, η οποία εντάσσεται από κοινού με τα μουσικά φεστιβάλ στη Ρίγα και την Προβηγκία (Floraisons Musicales) στο πρόγραμμα "European Festival Experience" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φιλοξενεί νέους μουσικούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μία από τις φετινές ευρωπαϊκές πολιτιστικές πρωτεύουσες, την πόλη Πετς DeutschEnglishmagyar της Ουγγαρίας, θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου η παγκόσμια πολιτιστική εβδομάδα με υπαίθρια συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύσουν από τη Βουδαπέστη στο Πετς με ένα παλιό τρένο που συνδέει τις δύο πόλεις.

Επόμενος σταθμός για τους φίλους του φεστιβάλ είναι η Βιέννη, όπου πραγματοποιείται μέχρι τις 15 Αυγούστου το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ σύγχρονου χορού DeutschEnglish .

Τέλος, μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία και συγκεκριμένα το Έσεν, επίσης πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010. Στον ποταμό Έμσερ, που ήταν κάποτε ο πιο μολυσμένος της χώρας, πραγματοποείται σήμερα το μεγαλύτερο από ποτέ πρόγραμμα ανάπλασης. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτό το πρόγραμμα στη νήσο του Έμσερ, που φιλοξενεί γλυπτά, εγκαταστάσεις και πρωτότυπα έργα σαράντα καλλιτεχνών.

Πολλές από τις φετινές εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προγραμμάτων του πολιτιστικού και οπτικοακουστικού τομέα που στοχεύουν στη διάδοση της τέχνης, στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και στην κινητικότητα καλλιτεχνών σε όλη την Ευρώπη.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη.

 

Περισσότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική για τον πολιτισμό DeutschEnglishfrançais

European Festivals Association Englishfrançais - βρείτε ένα φεστιβάλ που γίνεται κοντά σας

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι