Sti

Rundtur til europæiske festivaler - 30/07/2010

To balletdansere på scenen © EU

Sommeren er over os. Og sommer betyder festivalsæson. I hele Europa afholdes der et væld af kulturelle arrangementer, hvor vi kan opdage fremragende kunstnere og spændende nye steder.

En festivalrundtur i Europa kunne begynde i Avignon i Frankrig. Byen afholder hvert år i juli en stor teaterfestival Englishfrançais med op til 40 forestillinger. På festivalens hovedscene i pavepaladset opføres i år Shakespeares Richard II.

Er du til symfonisk musik, kan du i juli også komme til international festival for unge orkestre English i Firenze. Sammen med Rigas byfestival og festivalen Floraisons Musicales i Provence byder dette arrangement unge musikere fra syv europæiske lande velkommen som led i projektet European Festival Experience, der finansieres af Kommissionen.

Den europæiske kulturhovedstad Pécs DeutschEnglishmagyar i Ungarn afslutter den 31. juli sin internationale kulturuge med en friluftskoncert med Goran Bregovic. Publikum kan gøre turen fra Budapest til Pécs i veterantog.

Festivalfolkets næste stop er Wien, hvor der frem til den 15. august afholdes Europas største festival for moderne dans DeutschEnglish .

Til sidst kan de besøge Tyskland for at opdage Ruhrdistriktet, som også er europæisk kulturhovedstad. Floden Emscher var engang Tysklands mest forurenede flod, men i dag er den centrum for det største genetableringsprojekt nogensinde. Indtil september kan besøgende se forandringerne på en ø i Emscher fyldt med skulpturer, installationer og usædvanlige projekter, som er skabt af 40 forskellige kunstnere, heriblandt Walking House, som er lavet af den danske kunstgruppe N55.

EU-Kommissionens kultur- og medieprogrammer giver støtte til en lang række af sommerens arrangementer og er således med til at fremme kunstens bevægelighed, den interkulturelle dialog og mobilitet for kunstnere i hele EU.

Festlighederne fortsætter sommeren igennem. Der er masser af kultur at opdage overalt i Europa.

 

Læs mere om EU's kulturpolitik DeutschEnglishfrançais

European Festivals Association Englishfrançais - find en festival i nærheden

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links