Навигационна пътека

Букет от европейски фестивали - 30/07/2010

Балетист и балерина на сцената © ЕС

Лятото е сезонът на фестивалите. В Европа се организират множество културни прояви, които са чудесен повод да откриете изключителни артисти и места.

Да започнем нашата обиколка на фестивална Европа от Авиньон, Франция. Всяка година през юли тук се организира голям театрален фестивал Englishfrançais с близо 40 спектакъла. В почетния двор на Папския дворец - една от най-посещаваните сцени на фестивала - тази година ще се играе "Ричард II" от Шекспир.

Пак през юли във Флоренция любителите на симфоничната музика ще могат да се насладят на Международния фестивал на младите оркестри English . Тази проява е свързана с фестивала на град Рига и с фестивала "Музикални цъфтежи" (Floraisons musicales) в Прованс и събира млади музиканти от седем европейски страни в рамките на проекта "Европейски фестивални преживявания", финансиран от Европейската комисия.

Град Печ DeutschEnglishmagyar в Унгария, който е европейска столица на културата тази година, ще закрие своята международна седмица на културата на 31 юли с концерт на открито на Горан Брегович. Зрителите от Будапеща ще могат да се придвижат до Печ със старинен влак, свързващ двата града.

Любителите на фестивали няма да пропуснат да се отбият и във Виена, където до 15 август тече най-големият европейски фестивал на съвременния танц DeutschEnglish .

След това могат да посетят и Германия, за да открият региона на Рур, който също е европейска столица на културата тази година. Река Емшер - доскоро най-замърсената река в Германия - днес е обект най-мащабния проект за пречистване предприеман някога. До септември посетителите могат да разгледат проекта на острова на Емшер, където са разположени скулптури, инсталации и ексцентрични произведения на 40 творци.

Голям брой от тези летни събития се финансират чрез програмите "Култура" и "Медиа" на Европейската комисия, като по този начин се насърчава популяризирането на творби, междукултурния диалог и мобилността на професионалистите от тези сектори в ЕС.

Празненствата продължават цяло лято и можете да откриете още много културни прояви в цяла Европа.

 

Повече за политика на ЕС в областта на туризма DeutschEnglishfrançais

Асоциация на европейските фестивали Englishfrançais - намерете фестивал близо до вас

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки