Cale de navigare

Erasmus - numărul de studenţi atinge cifre record - 21/06/2010

Datorită suplimentării bugetului alocat pentru programul Erasmus, numărul studenţilor care au participat anul trecut la acest program, vârful de lance al eforturilor UE în domeniul educaţiei şi formării, a depăşit toate aşteptările.

În perioada 2008-2009, aproximativ 200 000 de studenţi au primit finanţare din partea UE pentru a studia sau pentru a efectua un stagiu în străinătate, o cifră în creştere cu 8,7% faţă de perioada anterioară de finanţare.

Această creştere a ratei de participare coincide cu o creştere cu 12% a bugetului alocat programului Erasmus, fiind dovada faptului că studenţii sunt doritori să beneficieze de sursele de finanţare disponibile. De asemenea, valoarea medie a bursei de studiu lunare a crescut la 272 de euro, ceea ce le permite studenţilor să-şi acopere mai bine costurile aferente.

Erasmus se numără printre cele mai populare programe ale UE, cu o participare de peste 2,2 milioane de studenţi de la lansarea sa, în 1987. Acest program le oferă studenţilor din învăţământul superior posibilitatea de a petrece între 3 şi 12 luni într-o altă ţară europeană, pentru studii sau pentru stagii.

Odată cu includerea Croaţiei şi a Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei printre ţările participante la Erasmus, în 2009, peste 4 000 de instituţii de învăţământ superior din 33 de ţări europene iau parte, în prezent, la acest program.

Spania, Franţa şi Grecia sunt cele mai solicitate destinaţii şi, în acelaşi timp, aceste trei ţări totalizează cel mai mare număr de bursieri Erasmus (40%).

Cursurile urmate într-o altă ţară sunt recunoscute de universitatea de provenienţă a studentului - un semestru sau două petrecute într-o universitate străină nu înseamnă timp pierdut. Programul contribuie la valorificarea aptitudinilor interculturale şi le permite studenţilor să devină mai independenţi, oferindu-le, în acelaşi timp, nenumărate oportunităţi de studiu.

Începând din 2007, Erasmus oferă studenţilor finanţare şi pentru stagii în întreprinderi şi organizaţii din străinătate. În anul academic 2008-2009, aproximativ 30 400 de studenţi au beneficiat de acest tip de burse - cu peste 50% mai mulţi decât în anul precedent. De asemenea, programul se bucură de un real succes şi în rândul cadrelor didactice din învăţământul superior, numărul acestora ridicându-se la 36 400.

Programul Erasmus contribuie la noua strategie de reformă a UE (Europa 2020), ajutându-i pe tineri să-şi însuşească competenţe transferabile, necesare într-o economie globală din ce în ce mai concurenţială.

 

Detalii despre programul Erasmus DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile