Navigointipolku

Ennätysmäärä Erasmus-opiskelijoita - 21/06/2010

EU:n suosittuun Erasmus-vaihto-ohjelmaan osallistui viime vuonna enemmän opiskelijoita kuin koskaan aiemmin.

EU:n rahoittamaan Erasmus-vaihto-ohjelmaan osallistui lukuvuonna 2008-2009 lähes 200 000 opiskelijaa, jotka suorittivat osan opinnoistaan tai työharjoittelun ulkomailla. Erasmus-opiskelijoiden määrä lisääntyi 8,7 prosenttia verrattuna edelliseen lukuvuoteen.

Osallistujamäärän kasvun mahdollisti osaltaan se, että Erasmus-ohjelman budjetti oli 12 prosenttia edelliskautista suurempi. Ohjelman suosion lisääntyminen osoittaa, että opiskelijat ovat innokkaita tarttumaan tilaisuuteen, jos rahoitusta on saatavilla. Erasmus-opiskelijoiden elinkustannuksiinsa saama apuraha kasvoi myös hieman, nyt se oli keskimäärin 272 euroa kuukaudessa.

Erasmus on EU:n suosituimpia ohjelmia. Se perustettiin vuonna 1987, ja siihen on kaikkiaan osallistunut jo yli 2,2 miljoonaa opiskelijaa. Erasmus-ohjelma antaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden opiskella tai olla työharjoittelussa toisessa Euroopan maassa 3-12 kuukauden ajan.

Vuonna 2009 ohjelmaan liittyivät uusina maina mukaan Kroatia ja entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia. Kaikkiaan ohjelmaan osallistuu 4 000 korkea-asteen oppilaitosta 33:sta Euroopan maasta.

Suosituimmat kohteet ovat Espanja, Ranska ja Saksa, ja näistä samoista maista myös lähtee eniten opiskelijoita vaihtoon (yhteensä 40 prosenttia kaikista vaihto-opiskelijoista).

Toisessa maassa suoritetut kurssit hyväksytään opiskelijan omassa oppilaitoksessa osaksi opintoja, joten ulkomailla vietetty aika ei mene opintosuoritustenkaan kannalta hukkaan. Uusien opiskelumahdollisuuksien lisäksi ohjelma myös edistää opiskelijoiden kulttuurienvälisiä taitoja ja auttaa heitä itsenäistymään.

Vuodesta 2007 alkaen Erasmus-ohjelmasta on lisäksi tuettu opiskelijoiden työharjoittelua ulkomaisissa yrityksissä ja organisaatioissa. Lukuvuonna 2008-2009 Erasmus-työharjoitteluun osallistui noin 30 400 opiskelijaa, mikä on yli 50 prosenttia enemmän kuin edellisenä lukuvuonna. Erasmus-ohjelma on yhä suositumpi myös korkea-asteen oppilaitosten opettajien keskuudessa. Heitä osallistui ohjelmaan viime lukuvuonna 36 400.

Erasmus-ohjelma on osa EU:n talouskasvua ja työllisyyttä edistävää uutta Eurooppa 2020 -strategiaa. Ohjelman tavoitteena on auttaa nuoria hankkimaan monipuolista osaamista, jota he tarvitsevat selviytyäkseen globalisoituvassa nykymaailmassa.

 

Lisätietoa Erasmus-ohjelmasta DeutschEnglishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä