Sti

Erasmus - rekordstort antal unge vil studere eller i praktik i udlandet - 21/06/2010

Takket være nye bevillinger kunne et rekordstort antal studerende i fjor deltage i EU's uddannelsesprogram Erasmus.

I 2008-2009 fik næsten 200 000 studerende legat fra EU, så de kunne studere eller tage på praktikophold i udlandet. Det er en stigning på 8,7 % i forhold til sidste tilskudsperiode.

Den store opgang - som falder sammen med en stigning på 12 % i Erasmus' budget - viser, at de studerende gerne vil benytte muligheden, når der er penge til det. Det gennemsnitlige månedlige legat steg samtidig til 272 euro (ca. 2 000 kroner). Det betyder, at de studerende får lidt flere penge til dagen og vejen.

Erasmus er et af EU's mest populære programmer. Siden det løb af stabelen i 1987, har over 2,2 millioner studerende deltaget. Det giver studerende på højere læreanstalter mulighed for at tilbringe fra tre måneder til et helt år i et andet europæisk land - enten som studerende eller praktikanter.

I 2009 kom Kroatien og Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien med, og dermed deltager over 4 000 uddannelsesinstitutioner i 33 europæiske lande nu i programmet.

Spanien, Frankrig og Tyskland var de mest populære lande at søge til. De samme tre lande sendte også det største antal studerende til udlandet, nemlig 40 % af det samlede tal.

De kurser, du tager i andre lande, giver merit på dit danske studie, så det er ikke spild af tid at tage et semester eller to i udlandet. Erasmus kan ikke alene udvide din akademiske horisont, men også give dig personlige fordele i form af større uafhængighed og forståelse for andre kulturer.

I 2007 blev der åbnet for nye muligheder, så studerende også kunne tage til udlandet som praktikanter i virksomheder eller organisationer. I 2008-2009 greb 30 400 studerende denne mulighed. Det var 50 % flere end året før. Antallet af undervisere på højere læreanstalter, der gjorde brug af ordningen, steg også, til 36 400.

Erasmusprogrammet bidrager til EU's nye vækst- og jobstrategi - Europa 2020 - ved at give unge de tværfaglige kvalifikationer, de skal bruge på et globalt marked i rivende udvikling.

 

Mere om Erasmusprogrammet DeutschEnglishfrançais

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links