Sökväg

Tävla med affischer och videor! - 29/01/2010

Logotyp för affischtävlingen 2010 © EU

EU-kommissionen ordnar tävlingar som lyfter fram barnens rättigheter, företagande och EU. Vinnarna får både priser och publicitet.

Hur skulle det kännas om någonting du gjort syntes över hela Europa? Det kommer vinnaren i Europeiska affischtävlingen snart att få veta.

På temat "Jag älskar Europa" har 1 700 tävlingsbidrag kommit in från hela EU. Alla deltagare hoppades förstås vinna förstapriset på 2 000 euro (och gratis publicitet). Expertjuryn har redan valt ut tio finalister, så nu är det din tur att välja ut din favorit och rösta på webben.

Om du missade den här chansen eller om du hellre jobbar i grupp kan tävlingen Rita en rättighet åt mig! vara något för dig. Tävlingen ordnas för att fira att FN:s barnkonvention English fyller 20 år. Konventionen värnar om barns rättigheter runt om i hela världen. Om du vill delta, samla ihop en grupp vänner och skapa en affisch om en dessa av rättigheter. Vinnarna får åka till Bryssel för att utforska staden och delta i prisutdelningen.

I tävlingen Euron: Vad betyder den för dig? kan du också tävla tillsammans med dina vänner. Den här gången utmanar vi dig att ta ett foto som illustrerar vad euron betyder för dig. Skriv också en kort bildtext till fotot.

Min bild av Europa English är en tävling för audiovisuella konstnärer i alla åldrar, oavsett erfarenhet. Använd dig av kommissionens digitala bibliotek för att skapa en fantasifull video som tilltalar personer i alla åldrar och livssituationer. Det är en svår uppgift, men priset är 10 000 euro!

Om du har sinne för affärer kan du också delta i EU:s videotävling om entreprenörskap. Använd din fantasi och gör en film som förklarar hur det är att vara entreprenör och inspirerar till att starta eget.

Var kreativ och delta! Lycka till!

EU-priser och tävlingar

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar