Navigacijska pot

Natečaji za ustvarjalne - 29/01/2010

Logotip za natečaj plakata 2010 © EU

Natečaji za umetniško predstavitev pravic otrok, podjetništva in Evropske unije – zmagovalce čakajo nagrade in medijska pozornost.

Kakšen je občutek, kadar je tvoje delo na ogled po vsej Evropi? Zmagovalec natečaja za plakat o dnevu Evrope bo kmalu poznal odgovor.

Na naslovno temo natečaja Rad imam Evropo (z 2000 evri in nekaj brezplačne publicitete za nagrado) se je odzvalo 1700 ustvarjalnih mladih iz vse Evrope. Strokovna žirija je izbor zožila na deset finalistov, zdaj pa poteka spletno glasovanje za najboljšega med njimi.

Za vse mlade, ki so zamudili to priložnost ali ki imajo raje timsko delo, je tu natečaj Nariši mi pravico. Natečaj bo obeležil 20. obletnico konvencije ZN o pravicah otrok English , ki ščiti pravice otrok po vsem svetu. Če vas zanima sodelovanje, skupaj s prijatelji oblikujte plakat na temo pravic. Zmagovalce bomo za nagrado povabili v Bruselj na sprehod po mestu in na slovesno podelitev nagrad.

Evro: kaj nam pomeni? je naslov še enega natečaja za mladinsko timsko ustvarjalnost. Posneti morate fotografijo o tem, kaj vam pomeni evro, in jo opremiti s kratkim napisom.

Avdiovizualnim umetnikom vseh starosti je namenjen natečaj Podoba Evrope English . Z arhivskim gradivom iz digitalne knjižnice Evropske komisije poskusite ustvariti videoposnetek, ki bo spregovoril ljudem vseh starosti in različnih družbenih okolij. Zveni nemogoče? Najboljšemu se obeta nagrada 10 000 evrov!

In nazadnje še nekaj za tiste iz podjetniškega sveta: evropska nagrada za video o podjetništvu. Posnemite film, ki bo znal vzbuditi navdušenje za podjetništvo.

Tako, veliko ustvarjalnosti in domišljije, pa srečno!

Nagrade in natečaji EU

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave