Navigációs útvonal

Készíts posztert, fényképet vagy videót – Legyél Te is kreatív! - 29/01/2010

A 2010. évi poszterverseny logója © EU

Az EU számos művészeti versenyt hirdet meg, hogy reflektorfénybe állítsa a gyermekek jogait, a vállalkozói tevékenységet, az európai integrációt – és természetesen a győztes pályamunkák alkotóit, akiknek tevékenységét díjjal is jutalmazza.

Mit szólnál ahhoz, ha alkotásod Európa-szerte megtekinthetnék az emberek? Az Európai Bizottság által meghirdetett „Európa-nap 2010” poszterverseny leendő győztese nemsokára megtudhatja, milyen érzés lehet ezt átélni.

Az „I ♥ Europe” (Szeretem Európát) témában meghirdetett versenyre 1700 pályamű érkezett be az EU tagországaiból. A fődíj nyertese 2000 euró jutalmat kap, plakátját pedig Európa-szerte bemutatják majd. A beérkezett alkotások közül a szakzsűri már kiválasztotta a 10 legjobbat, így most rajtad a sor, hogy január végéig az interneten szavazz kedvenceidre.

Ha elmulasztod ezt a lehetőséget, vagy ha jobban kedveled a csapatversenyt, a Rajzolj nekem jogokat! elnevezésű poszterverseny a Neked való megmérettetés. A Bizottság a gyermekek jogairól szóló ENSZ-egyezmény English létrejöttének 20. évfordulója alkalmából hirdette meg a versenyt. A dokumentum világszerte védelmezi a gyermekek jogait és jóllétét. Ha kedvet kaptál a részvételhez, barátaiddal közösen válasszátok ki az egyezményben felsorolt jogok egyikét, és készítsetek hozzá illusztrációt poszter formájában. Ha nyertek, teljesítményetek elismeréseként meghívást kaptok majd Brüsszelbe, ahol felfedezhetitek a várost, és részt vehettek a tiszteletetekre megrendezett díjátadó ünnepségen.

A Mit jelent számunkra az euró? elnevezésű fotópályázat is kiváló alkalmat kínál ahhoz, hogy barátaiddal közösen hozz létre valami új és eredeti alkotást. A pályázathoz olyan fényképet és képaláírást kell készítenetek, mely kifejezésre juttatja, mit jelent számotokra a közös európai pénznem, az euró.

Az Európa képekben English verseny a 18 éven felüli korosztálynak, azon belül is az audiovizuális művészeknek szól. Feladatuk, hogy a Bizottság digitális könyvtárában fellelhető anyagok felhasználásával olyan ötletgazdag videoklipet készítsenek, mely korra és társadalmi háttérre való tekintet nélkül elnyeri a közönség tetszését. Ez nagy kihívás, de a díj is tekintélyes: a győztes 10 000 euró jutalomban részesül!

Végezetül említést kell tenni arról a díjról is, mellyel az Európai Bizottság a vállalkozói tevékenység népszerűsítését jutalmazza. A videopályázatban a vállalkozói tevékenységet ismertető, illetve a vállalkozásindításhoz kedvet csináló rövid videofilmekkel lehet indulni.

Sok szerencsét kívánunk mindazoknak, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy részt vegyenek a fenti versenyek valamelyikében, és próbára tegyék kreativitásukat!

Európai uniós díjak és versenyek

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek