Sti

Plakater og videofilm – frem med kreativiteten - 29/01/2010

Logo for plakatkonkurrencen 2010 © EU

Konkurrencer om kunstprojekter, der slår et slag for børns rettigheder, iværksætteri og EU – med priser og offentlig opmærksomhed til vinderne

Hvordan mon det føles at få vist et værk i hele EU? Det vil vinderen af EU-Kommissionens plakatkonkurrence i anledning af Europadagen snart finde ud af.

1 700 bidrag under temaet "Jeg ♥ Europa" er strømmet ind fra alle kanter af EU i håb om at score førsteprisen – 2 000 euro (næsten 15 000 kroner) og lidt gratis reklame. Et ekspertpanel har allerede skåret antallet ned til 10 finalister. Nu er det din tur til at vælge din yndlingsplakat og afgive din stemme på nettet.

Hvis du ikke fik indsendt et bidrag eller bedre kan lide at arbejde i et team, er konkurrencen Vil du tegne en rettighed til mig? måske noget for dig. Den markerer 20-årsdagen for FN's konvention om barnets rettigheder English , som beskytter børns velfærd over hele verden. For at deltage skal du sammen med tre venner designe en plakat, der handler om en af rettighederne i konventionen. Vinderne inviteres på en tur til Bruxelles, hvor den bl.a. vil stå på sightseeing, og får overrakt en pris.

Fotokonkurrencen Hvad betyder euroen for os? giver dig også mulighed for at lave et projekt sammen med dine venner. I skal tage et billede, der illustrerer, hvad euroen betyder for jer, og skrive en kort forklarende tekst.

Konkurrencen Mit billede af Europa English henvender sig til audiovisuelle kunstnere – i alle aldersgrupper og på alle niveauer. Brug Kommissionens digitale bibliotek til at lave en opfindsom videofilm, der appellerer til alle uanset alder og baggrund. Det er en stor opgave, men der er 10 000 euro (ca. 75 000) på højkant!

Og hvis du har en iværksætter i maven, hvorfor så ikke deltage i den europæiske iværksættervideokonkurrence? Brug din opfindsomhed og lav en videofilm, der fortæller om og giver lyst til at oprette en virksomhed.

Så frem med kreativiteten og vær med – held og lykke!

EU's priser og konkurrencer

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links