Навигационна пътека

Рисувайте, снимайте, творете! - 29/01/2010

Лого на конкурса за плакат през 2010 г. © EU

Конкурси за художествени творби в подкрепа на правата на децата, бизнес инициативите и ЕС - победителите ще получат награди и известност.

Как бихте се чувствали, ако видите творбите си, изложени в цяла Европа? Победителят в конкурса за плакат за Деня на Европа на Комисията скоро ще узнае отговора на този въпрос.

От цяла Европа пристигнаха 1700 произведения по темата „Обичам Европа“. Всяко от тях се надява да спечели голямата награда 2000 евро (и малко безплатна реклама). Жури от специалисти вече избра 10 финалисти и сега е ваш ред да гласувате онлайн за плаката, който харесвате най-много.

Ако сте пропуснали тази възможност или пък предпочитате да работите в група, Нарисувай ми едно право е точно за вас. Този конкурс отбелязва 20-та годишнина на Конвенцията на ООН за правата на детето English , която защитава благополучието на децата по света. За да участвате, нарисувайте заедно с приятели плакат, чиято тема е едно от правата в конвенцията. В знак на признание за усилената им работа победителите ще бъдат поканени в Брюксел да разгледат града и да присъстват на церемония по награждаване.

Какво е еврото за нас? също ви дава шанс да работите с приятели. Този път предизвикателството е да направите снимка, показваща какво означава за вас еврото, и да напишете кратък текст към нея.

Европа в образи English е за майстори на аудиовизуалните изкуства, независимо от възрастта или опита им. Използвайте цифровата библиотека на Комисията, за да създадете творчески видеоклип, който да се харесва на хора от всички възрасти и професии. Трудна задача, но наградата е 10 000 евро!

И накрая, ако сте добри в бизнеса, защо не участвате в надпреварата за Европейска награда за видеоклип за предприемачеството. Използвайте въображението си, за да направите филм, обясняващ как се започва бизнес и предизвикващ интерес към темата.

Творете и участвайте - желаем ви късмет!

Награди и конкурси на ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки