Navigacijska pot

Nove glasbene zvezde v soju žarometov na letošnji podelitvi evropske nagrade za premagovanje meja - 14/01/2010

Logotip evropske nagrade za premagovanje meja 2010 © EU

Nagrade evropskim glasbenikom za najbolje prodajane debitantske albume zunaj domovine.

Med dobitniki letošnje evropske nagrade za premagovanje meja English sta francoski pop pevec Sliimy ter britanski pevec in pisec pesmi Charlie Winston.

Evropska nagrada EBBA je priznanje glasbenikom, ki so uspeli zunaj meja svoje domovine in katerih prvenec je postal najbolje prodajani debitantski album v Evropski uniji.

Nagrade bodo podelili v petek na televizijski prireditvi na prvem večeru glasbenega festivala EuroSonic Noorderslag English v nizozemskem mestu Groningen. Prireditev bo vodil britanski televizijski voditelj Jools Holland, na njej pa bodo nastopili sedanji in prejšnji zmagovalci.

Med letošnjimi nagrajenci najdemo nekatera najbolj popularna imena evropske glasbene scene: poleg Winstona in Sliimyja še Milow (Belgija), Peter Fox (Nemčija), Soap&Skin (Avstrija), Kerli (Estonija), Jenny Wilson (Švedska), Buraka Som Sistema (Portugalska), Esmee Denters (Nizozemska) in Giusy Ferreri (Italija).

Organizatorji bodo letos tudi prvič podelili nagrado za najboljšo glasbeno skupino po izbiri občinstva. Spletno glasovanje je potekalo decembra.

Nagrade za premagovanje meja podeljujejo letos že sedmič zapored, z njimi pa želijo poudariti uspeh v mednarodnem prostoru in podpreti evropsko glasbeno industrijo, v kateri je zaposlenih približno 600 000 ljudi.

Med dosedanjimi nagrajenci so tako znana imena kot Carla Bruni, Adele, Katie Melua, Damien Rice, The Fratellis, Gabriel Rios in Tokio Hotel.

 

Evropske nagrade za premagovanje meja 2010 English

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave