Kruimelpad

Border Breakers Awards brengen nieuwe sterren voor het voetlicht - 14/01/2010

Logo van de European Border Breakers Award 2010 © EU

Europese muzikanten worden in het zonnetje gezet omdat hun debuutalbum ook in het buitenland succes heeft geboekt.

De Belgische zanger/songwriter Milow, de Nederlandse zangeres Esmée Denters en acht anderen hebben de European Border Breakers Awards English in de wacht gesleept.

Deze prijzen worden uitgereikt aan muzikanten die erin slagen om met hun debuutalbum een breder publiek te bereiken: het moet niet alleen in eigen land maar ook in andere EU-landen op de hitlijsten komen.

De prijzen worden uitgereikt bij de opening van Eurosonic Noorderslag, een popfestival in de stad Groningen. De ceremonie wordt gepresenteerd door de bekende Britse tv-presentator Jools Holland en wordt opgeluisterd met optredens van prijswinnaars van deze en voorgaande edities.

Dit jaar gaan de prijzen naar populaire namen uit de Europese muziekscene. Behalve Milow en Denters zijn ook Sliimy (Frankrijk), Winston (Groot-Brittannië), Peter Fox (Duitsland), Soap&Skin (Oostenrijk), Kerli (Estland), Jenny Wilson (Zweden), Buraka Som Sistema (Portugal) en Giusy Ferreri (Italië) in de prijzen gevallen.

Nog niet bekend is de winnaar van de publieksprijs, die voor het eerst wordt uitgereikt. Die gaat naar de in de ogen van het publiek beste groep van de tien. De stemming hierover heeft in december online plaatsgevonden.

De nu al weer zevende editie van de Border Breakers Award dient ter promotie van internationaal succesvolle artiesten en de Europese muziekindustrie, waarin zo'n 600.000 mensen werkzaam zijn.

Een aantal prijswinnaars van vorige edities zijn inmiddels gevestigde namen zoals Carla Bruni, Adele, Katie Melua, Damien Rice, The Fratellis, Gabriel Rios en Tokio Hotel.

 

Border Breaker Awards 2010 English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links