Navigointipolku

Musiikkialan EBBA-palkinnonsaajat selvillä - 14/01/2010

European Border Breakers 2010 -palkinnon tunnus© EU

Populaarimusiikin European Border Breakers (EBBA) -palkinnot jaetaan artisteille, joiden debyyttialbumit ovat olleet myyntimenestyksiä kotimaansa ulkopuolella.

European Border Breakers (EBBA) -palkinnon English saavat tänä vuonna Sliimy (Ranska), Charlie Winston (Iso-Britannia), Milow (Belgia), Peter Fox (Saksa), Soap&Skin (Itävalta), Kerli (Viro), Jenny Wilson (Ruotsi), Buraka Som Sistema (Portugali), Esmee Denters (Alankomaat) ja Giusy Ferreri (Italia).

EBBA-palkintojen myöntämiskriteerinä on debyyttialbumin myyntimenestys muissa EU-maissa kuin artistin omassa kotimaassa.

Palkinnot jaetaan EuroSonic Noorderslag English -musiikkifestivaalien avajaisten yhteydessä Groningenissa Hollannissa perjantaina 15. tammikuuta. Juhlaa isännöi tunnettu brittimuusikko Jools Holland, ja siellä esiintyy sekä tämänvuotisia että aikaisempia palkinnonsaajia.

Tapahtumassa julistetaan myös yleisöäänestyksen voittaja. Internetin kautta on voinut joulukuusta alkaen äänestää suosikkiaan palkinnonsaajista, ja eniten ääniä saanut julistetaan yleisön suosikiksi.

Palkinnot jaetaan nyt seitsemännen kerran. Niiden avulla tuodaan esiin kansainvälisesti menestyneitä muusikoita ja tuetaan eurooppalaista musiikkiteollisuutta, joka työllistää noin 600 000 henkilöä.

Aiempien palkinnonsaajien joukossa on myös suomalaisia: The Dø (2009), Sunrise Avenue (2008) ja Redrama (2005). Muita palkittuja ovat esimerkiksi Carla Bruni, Adele, Katie Melua, Damien Rice, The Fratellis, Gabriel Rios ja Tokio Hotel.

 

European Border Breakers (EBBA) -palkinnot 2010 English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä