Διαδρομή πλοήγησης

Βραβεία σε νέους καλλιτέχνες που γνωρίζουν διεθνή επιτυχία - 14/01/2010

Λογότυπο του ευρωπαϊκού βραβείου «Border Breaker» 2010© EU

Ευρωπαίοι μουσικοί βραβεύονται για την επιτυχία των πρώτων δίσκων τους στο εξωτερικό.

Ο Γάλλος σταρ της ποπ Sliimy και ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Charlie Winston είναι ανάμεσα στους νικητές των φετινών ευρωπαϊκών βραβειων «Border Breakers» English.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία απονέμονται σε μουσικούς που, χάρη στην επιτυχία του πρώτου τους άλμπουμ, κατάφεραν να κατακτήσουν το κοινό και άλλων χωρών της ΕΕ εκτός της δικής τους.

Τα φετινά βραβεία θα απονεμηθούν την Παρασκευή, ημέρα έναρξης του μουσικού φεστιβάλ EuroSonic Noorderslag English , σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην ολλανδική πόλη Γκρόνιγκεν και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης θα είναι ο δημοφιλής παρουσιαστής της βρετανικής τηλεόρασης Jools Holland. Το σόου θα περιλαμβάνει μουσικές εκτελέσεις των φετινών και παλαιότερων νικητών.

Οι φετινοί νικητές είναι μερικά από τα πλέον δημοφιλή ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής. Εκτός από τους Winston και Sliimy, άλλοι νικητές είναι οι: Milow (Βέλγιο), Peter Fox (Γερμανία), Soap&Skin (Αυστρία), Kerli (Εσθονία), Jenny Wilson (Σουηδία), Buraka Som Sistema (Πορτογαλία), Esmee Denters (Ολλανδία) και Giusy Ferreri (Ιταλία).

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο νικητής του βραβείου «προτίμησης του κοινού», το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά στο καλύτερο, κατά την άποψη του κοινού, από τα δέκα συγκροτήματα. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μέσω του Διαδικτύου τον Δεκέμβριο.

Τα βραβεία «Border Breakers», που απονέμονται για έβδομη συνεχή χρονιά, γνωρίζουν διεθνή επιτυχία και στηρίζουν την ευρωπαϊκή μουσική βιομηχανία, η οποία απασχολεί 600.000 περίπου άτομα.

Ανάμεσα στους νικητές των προηγούμενων ετών ξεχωρίζουν οι καταξιωμένοι πλέον καλλιτέχνες: Carla Bruni, Adele, Katie Melua, Damien Rice, The Fratellis, Gabriel Rios και Tokio Hotel.

 

Βραβεία «Border Breaker » 2010 English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι