Sti

Nye stjerner i rampelyset ved "Border Breaker Awards" - 14/01/2010

Logo for European Border Breakers Award 2010 © EU

Musikere i EU får pris for storsælgende debut uden for deres eget land.

Den franske popsensation Sliimy og den engelske sanger og komponist er blandt vinderne af årets European Border Breakers Awards English .

EU's pris er en anerkendelse af, at kunstnerne har kunnet nå et bredere publikum. Den går til musikere, som har haft succes med deres debutalbum i EU – uden for deres eget land.

Prisen bliver uddelt på fredag ved en ceremoni, der vises i tv, i den hollandske by Groningen sammen med åbningen af musikfestivalen EuroSonic Noorderslag English . Den populære engelske entertainer Jools Holland er vært for begivenheden, som byder på optræden af både dette og tidligere års vindere.

Blandt vinderne i år er nogle af de hotteste navne på musikscenen i EU. Ud over Winston and Sliimy er der også Milow (Belgien), Peter Fox (Tyskland), Soap&Skin (Østrig), Kerli (Estland), Jenny Wilson (Sverige), Buraka Som Sistema (Portugal), Esmee Denters (Holland) og Giusy Ferreri (Italien).

Vi venter stadig på resultatet af prisen “Public Choice”, som går til den bedste af de ti grupper efter folkets mening. Afstemningen foregik på internet i december.

Border Breakers, der nu er i sit syvende år, er et udstillingsvindue for international succes og en støtte til musikbranchen i EU, som beskæftiger omkring 600 000 mennesker.

Blandt de tidligere vindere er der kunstnere, som siden har fået stor succes, blandt andet Carla Bruni, Katie Melua, Damien Rice, Tokio Hotel og Danmarks egne Raveonettes og Saybia.

 

2010 Border Breaker Awards English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links