Sökväg

Klara, färdiga...tänk! - 24/11/2009

Logotypen för Europaåret för kreativitet och innovation 2009 ©EC

Ungdomar från Europa och andra delar av världen samlas under ett dygn för att hitta kreativa lösningar på aktuella problem.

Klimatet, företagens sociala ansvar eller svält och fattigdom? Vilket problem som skulle lösas förblev hemligt ända till startskottet gick för det europeiska innovations- och kreativitetslägret English .

Omkring 100 ungdomar mellan 15 och 18 år deltog i den 24 timmar långa tävlingen i Bryssel. De flesta av deltagarna var från EU, men en del kom ända från Israel, Ryssland och Mali.

Lägret anordnades av nätverket Junior Achievement Young Enterprise Europe i samarbete med EU-kommissionen, som ett inslag i Europaåret för kreativitet och innovation. Ungdomarna fick här chansen att använda sina olika bakgrunder för att hitta kreativa lösningar på några av världens största problem.

Ungdomarna delades in i lag med deltagare från flera olika länder. Sex av lagen gick vidare till en tvåtimmars finalomgång i kommissionens pressrum den 25 november. Frivilliga från kommissionen fanns på plats för att hjälpa lagen och ge dem råd.

Det vinnande laget utsågs av en panel med företrädare från multinationella företag och EU-kommissionen.

Se vilket lag som vann

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar