Navigacijska pot

Z evropskim mladinskim taborom do ustvarjalnih rešitev - 24/11/2009

Logotip: ustvarjalnost in inovativnost – evropsko leto 2009 ©ES

Na tekmovanju pod okriljem Evropske komisije so mladi iz vsega sveta iskali rešitve za današnje izzive.

Teme, kot so podnebne spremembe, družbena odgovornost podjetij in trajnostne rešitve za vprašanje lakote in revščine, so ostale skrivnost do začetka Evropskega mladinskega tabora inovativnosti in ustvarjalnosti English

Celodnevnega tekmovanja v Bruslju se je udeležilo približno 100 mladih v starosti med 15 in 18 let. Večina udeležencev je bila iz držav EU, nekateri pa so prišli tudi iz Izraela, Rusije in Malija.

Tekmovanje sta skupaj organizirali podporna mreža za mlade podjetnike „Junior Achievement Young Enterprise Europe“ in Evropska komisija. Na tekmovanju, ki je del evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska , so mladi pri iskanju ustvarjalnih rešitev za nekatere današnje dolgoročne izzive lahko uporabili izkušnje iz svojih različnih okolij .

Udeležence so razdelili v večnacionalne ekipe. Šest ekip je napredovalo v dvourni zaključni krog, ki je potekal 25. novembra v tiskovnem središču Komisije. Ekipam so pomagali in svetovali prostovoljci Komisije.

Zmagovalno ekipo je izbrala žirija, v kateri so bili predstavniki multinacionalnih podjetij in vodilni uslužbenci Komisije.

Seznam zmagovalnih ekip! češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave