Cale de navigare

Inovare contra cronometru - 24/11/2009

2009,  Anul european al creativităţii şi inovării ©CE

Concursul sponsorizat de UE îi provoacă pe tinerii din Europa şi din ţări terţe să îşi exprime creativitatea, găsind soluţii originale la probleme inspirate din viaţa reală.

Combaterea schimbărilor climatice, încurajarea responsabilităţii sociale a întreprinderilor, eradicarea durabilă a sărăciei şi a foametei - tema care urma să facă obiectul competiţiei a rămas secretă până în momentul în care s-a dat startul taberei europene pentru inovare şi creativitate English .

Aproximativ 100 de adolescenţi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, au luat parte la un concurs-maraton de 24 de ore, desfăşurat la Bruxelles. Participanţii provin nu numai din Uniunea Europeană, ci şi din ţări precum Israel, Rusia şi Mali.

Tabăra a fost organizată de Junior Achievement Young Enterprise Europe, în colaborare cu Comisia Europeană. Evenimentul s-a înscris în seria manifestărilor prilejuite de Anul european al creativităţii şi inovării češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska şi le-a dat tinerilor ocazia de a se inspira din propriile experienţe de viaţă pentru a găsi soluţii creative la provocările importante în faţa cărora suntem puşi astăzi.

Participanţii au fost repartizaţi în echipe multinaţionale. Şase dintre acestea s-au confruntat în runda finală, desfăşurată timp de două ore în sala de presă a Comisiei Europene, la data de 25 noiembrie. Echipele intrate în concurs au fost asistate şi îndrumate de voluntari din cadrul Comisiei.

Echipa câştigătoare a fost selectată de un juriu format din reprezentanţi ai unor companii multinaţionale şi din oficiali ai Comisiei Europene.

Aflaţi care sunt echipele câştigătoare! češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile