Navigációs útvonal

Közös gondolkodásra hívja az Unió a fiatalokat - 24/11/2009

A kreativitás és az innováció 2009-es európai évének logója © EK

Az EU által szponzorált verseny szervezői kreatív megoldásokat várnak a fiataloktól korunk nagy kérdéseire.

Hogyan fékezzük meg az éghajlatváltozást? Milyen módon ösztönözhetjük a vállalatok szociális felelősségvállalását? Hogyan oldhatjuk meg hosszú időre az éhezés és a szegénység problémáját? Hogy milyen feladatra kellett megoldást keresniük az európai innovációs és kreativitásfejlesztési táborban English összegyűlt fiataloknak, az a kedden kezdődött találkozó kezdetéig titok maradt.

A 24 órán át tartó versenyre mintegy száz középiskolás korú fiatal érkezett Brüsszelbe. A résztvevők többsége uniós állampolgár, de vannak olyanok is, akik Izraelből, Oroszországból vagy Maliból jöttek.

A tábor kezdeményezője az Európai Bizottsággal együttműködésben a Junior Achievement Young Enterprise Europe elnevezésű szervezet. A kreativitás és innováció európai évének češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska keretében megrendezett esemény lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy saját tapasztalataikra támaszkodva kreatív megoldásokat keressenek korunk néhány súlyos kihívására.

A résztvevők a megmérettetés során többnemzetiségű csoportokat alkotnak; a hat legjobb csoport bekerül az Európai Bizottság sajtószobájában november 25-én megrendezendő kétórás döntőbe. A versenyzőket a Bizottság önkéntesei segítik tanácsaikkal.

A győztes csapatot nemzetközi cégek képviselőiből és vezető bizottsági tisztségviselőkből álló zsűri választja ki.

A verseny győztesei češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek