Διαδρομή πλοήγησης

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ... - 24/11/2009

Λογότυπος: δημιουργικότητα και καινοτομία: Ευρωπαϊκό έτος 2009 ©EC

Οι νέοι συμμετέχουν σε διαγωνισμό που χρηματοδοτεί η ΕΕ για να βρουν δημιουργικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, χρησιμοποιώντας δημιουργική σκέψη.

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής; Η προώθηση της κοινωνικής ευθύνης στις επιχειρήσεις; Η βιώσιμη αντιμετώπιση της πείνας και της φτώχιας; Μέχρι την ευρωπαϊκή συνάντηση νέων για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα English δεν είχε γίνει γνωστό το θέμα του διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό αυτό, διάρκειας 24 ωρών, που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, έλαβαν μέρος περίπου 100 νέοι ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών. Οι περισσότεροι προέρχονταν από χώρες της ΕΕ αλλά υπήρχαν και διαγωνιζόμενοι από το Ισραήλ, τη Ρωσία και το Μάλι.

Η συνάντηση, που διοργανώθηκε από την Junior Achievement Young Enterprise Europe σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska , και έδωσε σε νέους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις διαφορετικές τους γνώσεις και εμπειρίες για να βρουν δημιουργικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα των ημερών μας που θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε πολυεθνικές ομάδες, και έξι από αυτές προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στη δίωρη τελική δοκιμασία στην αίθουσα Τύπου της Επιτροπής, στις 25 Νοεμβρίου. Εθελοντές υπάλληλοι της Επιτροπής βοηθούσαν και συμβούλευαν τις ομάδες.

Για την επιλογή των νικητών συνεργάστηκαν αντιπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών και ανώτεροι υπάλληλοι της Επιτροπής.

Δείτε τις νικήτριες ομάδες! češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι