Навигационна пътека

Времето тече... - 24/11/2009

Лого: творчество и иновации: Европейска година 2009 ©EC

Конкурс за творчески решения на проблеми от реалния живот с участието на млади хора от Европа и извън нея. Финансиран от ЕС конкурс стимулира младежи да мислят творчески.

Борба с изменението на климата, насърчаване на корпоративната социална отговорност или устойчиво решение на проблеми като глада и бедността – задачата бе запазена в тайна до началото на Европейския лагер за творчество и иновации English .

Около 100 младежи на възраст между 15 и 18 г. участваха в 24-часовия конкурс в Брюксел. Повечето бяха от ЕС, но имаше и представители на Израел, Русия и Мали.

Лагерът бе организиран съвместно от „Junior Achievement Young Enterprise Europe“ и Европейската комисия. Като част от Европейската година на творчеството и иновациите češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska , конкурсът даде на младите хора възможност да използват разнообразния си опит за намиране на творчески решения на някои от големите съвременни предизвикателства.

Учениците бяха разделени на многонационални отбори, шест от които се класираха за двучасовия финален кръг в пресзалата на Комисията на 25 ноември. Доброволци от Комисията помагаха на отборите и ги съветваха.

Отборът-победител бе избран от жури, съставено от представители на многонационални компании и висши служители на Комисията.

Вижте победителите! češtinaDeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskisvenska

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки