Cale de navigare

Istoria UE, la un clic distanţă - 26/10/2009

Afiş „EU Bookshop” la lansarea librăriei on-line în cadrul Târgului de carte de la Frankfurt © CE

Librăria digitală a UE vă pune la dispoziţie publicaţiile oficiale editate încă de la începuturile construcţiei europene.

La 16 octombrie, EU Bookshop a lansat librăria on-line - o colecţie conţinând toate documentele oficiale publicate de UE începând cu anul 1952 (circa 110 000 de publicaţii!). Odată cu recenta adăugare a arhivelor, librăria oferă acum nu mai puţin de 12 milioane de pagini scanate, în 50 de limbi.

Unul dintre cele mai vechi documente este un discurs rostit în septembrie 1952 de către Jean Monnet - figură marcantă a începuturilor integrării europene - în faţa Adunării care avea să devină mai târziu Parlamentul European.

Această librărie digitală a fost creată din dorinţa de a răspunde cererii uriaşe de versiuni digitale ale publicaţiilor care nu au fost reeditate. Cererile au depăşit capacitatea serviciului de furnizare a documentelor la cerere în format PDF, după şase luni de la lansarea sa, în 2007.

Librăria este gestionată de Oficiul pentru Publicaţii al UE, care a publicat, doar în 2008, 842 de ediţii ale Jurnalului Oficial - apariţie periodică incluzând toate documentele juridice ale UE - şi 8 446 de alte publicaţii distribuite apoi în 46,3 milioane de exemplare. Toate publicaţiile sunt disponibile prin intermediul EU Bookshop, unde le puteţi descărca gratuit în format PDF sau le puteţi comanda în format tipărit.

Librăria on-line va fi conectată cu Europeana , proiect digital la care participă biblioteci şi arhive de pe întreg teritoriul Europei.

Informaţii suplimentare despre EU Bookshop

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile