Navigointipolku

EU Bookshop avaa sähköiset arkistot yleisölle - 26/10/2009

EU Bookshopin juliste digikirjaston avajaisissa Frankfurtin kirjamessuilla © EC

Uudessa digitaalisessa kirjastossa voi tutustua EU:n julkaisuihin 60 vuoden ajalta.

Toistasataatuhatta EU-julkaisua on skannattu EU Bookshopin digitaalikirjastoon, josta ne voi ladata maksutta. Digikirjasto käsittää kaikki EU:n julkaisemat asiakirjat vuodesta 1952 alkaen. Aineistoa on kaikkiaan 50 kielellä ja sivuja on yhteensä 12 miljoonaa. Kirjasto otettiin käyttöön Frankfurtin kirjamessuilla 16. lokakuuta.

Digikirjaston vanhimpia asiakirjoja on puhe, jonka Euroopan integraation pioneeri Jean Monnet piti syyskuussa 1952.

Digikirjasto perustettiin, koska EU:n arkistossa olevista julkaisuista, joita ei muuten ollut saatavilla, pyydettiin niin paljon sähköisiä kopioita. Palvelun parantamiseksi päätettiin skannata koko mittava arkisto ja perustaa digikirjasto.

Digikirjaston ylläpitäjänä on EU:n julkaisutoimisto, joka esimerkiksi vuonna 2008 julkaisi 842 numeroa Euroopan unionin virallista lehteä ja 8 446 muuta esitettä tai asiakirjaa, joita on yhteensä painettu 46,3 miljoonaa kappaletta. Kaikki nämä julkaisut ovat saatavilla EU Bookshopista, josta voi ladata ne maksutta pdf-kopioina tai tilata niitä paperikopioina.

Uuden digikirjaston sisältö tulee käytettäväksi myös Europeanan eli eurooppalaisten kirjastojen ja arkistojen yhteisen digitointihankkeen kautta.

Lisätietoa EU Bookshopista

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä