Sökväg

Nu har Erasmusprogrammet passerat tvåmiljonerstrecket - 06/10/2009

Grupp med ungdomar © EC

Under de 22 år som programmet har funnits har Erasmus hjälpt två miljoner studerande att hitta en studie- eller praktikplats utomlands.

Funderar du på att studera i Barcelona eller praktisera i London? Bara under läsåret 2007–2008 åkte 160 000 europeiska studerande och 27 000 lärare från institutioner för högre utbildning utomlands för att studera eller undervisa där.

Att tillbringa någon eller några terminer utomlands är aldrig bortkastat, eftersom de utländska kurserna erkänns av hemuniversitetet. Utlandsvistelsen hjälper dig att bredda dina akademiska erfarenheter. Dessutom utvecklas du som personlighet genom att förbättra din kulturella kompetens och bli mer självständig. Du får ett stipendium på runt 250 euro i månaden för att täcka merkostnaden för utlandsvistelsen, beroende på var ditt hemuniversitet ligger.

Programmet uppmuntrar också lärarutbyten och ett allmänt samarbete mellan högre utbildningsanstalter i och utanför Europa. För närvarande deltar över 4 000 institutioner för högre utbildning i 31 länder i programmet – inklusive 90 % av EU:s universitet. Siffran väntas öka när Kroatien och f.d. jugoslaviska republiken Makedonien går med i Erasmus senare i år.

Erasmusstipendier finns också för praktikplatser i företag och organisationer utomlands, något som lockar allt fler studerande – runt 20 000 under läsåret 2007–2008.

Läs mer om Erasmusprogrammet DeutschEnglishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar