Cale de navigare

Erasmus atinge pragul de 2 milioane de participanţi - 06/10/2009

Grup de tineri © CE

După aproape 22 de ani de la lansarea programului Erasmus, 2 milioane de studenţi europeni au beneficiat deja de sprijin din partea acestui program.

V-aţi gândit vreodată să studiaţi la Barcelona sau să faceţi un stagiu la Londra? Numai în anul academic 2007-2008, aproximativ 160 000 de studenţi europeni şi 27 000 de cadre didactice din învăţământul superior au mers la o universitate străină pentru a studia sau preda.

Cursurile urmate într-o altă ţară sunt recunoscute de universitatea pe care o frecventează studentul în ţara sa de origine, astfel încât unul sau două semestre petrecute în străinătate nu pot fi considerate timp pierdut. Programul contribuie la valorificarea aptitudinilor interculturale şi le permite studenţilor să devină mai independenţi, oferindu-le, în acelaşi timp, nenumărate oportunităţi de studiu. Participanţii beneficiază de o bursă de studiu în valoare de aproximativ 250 de euro pe lună, în funcţie de ţara din care provin.

De asemenea, programul promovează schimburile de cadre didactice şi încurajează cooperarea dintre instituţiile de învăţământ superior din Europa şi din întreaga lume. În prezent, peste 4 000 de instituţii de învăţământ din 31 de ţări participă la acest program, printre care se numără 90% din universităţile din UE. Spre sfârşitul acestui an, Croaţia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei vor participa, de asemenea, la programul Erasmus.

Nu în ultimul rând, Erasmus acordă burse pentru plasamente în întreprinderi şi organizaţii din străinătate, obiectivul fiind atragerea a cât mai mulţi studenţi. Numărul acestora s-a ridicat la aproximativ 20 000 în anul academic 2007-2008.

Citiţi mai multe despre programul Erasmus DeutschEnglishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile