Kruimelpad

Erasmus verleent tweemiljoenste beurs - 06/10/2009

Groep jongeren © EC

22 jaar na de start van Erasmus hebben al twee miljoen Europese studenten een beurs gekregen om te studeren of stage te lopen aan een buitenlandse universiteit.

Al eens zin gehad om in Barcelona te gaan studeren of stage te gaan lopen in Londen? Alleen al in het academisch jaar 2007/2008 zijn 160 000 Europese studenten en 27 000 docenten van universiteiten of hogescholen in het buitenland gaan studeren of lesgeven.

De in het andere land gevolgde opleidingen worden door de eigen universiteit erkend, zodat een of twee semesters aan een buitenlandse universiteit beslist geen tijdverspilling zijn. Het verruimt niet alleen de academische mogelijkheden, ook op persoonlijk vlak heeft het zijn nut: als uitwisselingsstudent leer je omgaan met andere culturen en onafhankelijker te worden. Een beurs van ongeveer 250 euro per maand, afhankelijk van uit welk land de student komt, helpt de kosten van zo'n verblijf te dekken.

Het programma stimuleert ook uitwisselingen van docenten en algemene samenwerking tussen instellingen voor hoger onderwijs in Europa en daarbuiten. Meer dan 4000 instellingen in 31 landen, waaronder 90% van alle universiteiten in de EU, doen al mee aan het programma. Dit aantal zal nog groeien wanneer Kroatië en Macedonië zich in de loop van het jaar bij Erasmus aansluiten.

Er zijn ook Erasmusbeurzen voor stages bij bedrijven en organisaties in het buitenland. Ook hiervoor lopen steeds meer studenten warm: in 2007/2008 al zo'n 20 000.

Meer over Erasmus DeutschEnglishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links